News

DNA a început urmărirea penală in rem, în cazul documentului PNL, trimis cu antetul Guvernului. Reacția lui Florin Cîţu. Update

DNA a început urmărirea penală in rem după denunţul făcut de Comunitatea Declic pe numele lui Florin Cîţu şi al Mioarei Costin.
22.09.2021 | 16:25
DNA a inceput urmarirea penala in rem in cazul documentului PNL trimis cu antetul Guvernului Reactia lui Florin Citu Update
ADVERTISEMENT
22-09-2021
14:24

Reacția lui Florin Cîțu

Premierul a declarat că i se pare „mizerabil şi revoltător” ca persona sa să fie asociată cu cu cele două dosare instrumentate de DNA. Este vorba de cel care privește achiziţia de vaccinuri şi cel legat de fosta sa consilieră Mioara Costin.

„Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiţia funcţionează. Oamenii aceia când primesc informaţia care este pe forma corectă, încep cercetarea. Dar este pe faptă, nu pe persoană. Ceea ce mi se pare mie mizerabil şi revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste procese în acest moment, pentru că este vorba doar despre faptă şi nu au nicio legătură cu persoana,” a spus premierul, miercuri, la finalul ședinței de Guvern..

Șeful Executivului a mai sugerat și că astfel de lucruri au loc pentru a influența rezultatul Congresului PNL: „Eu nu am nicio informaţie despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treabă. Trebuie să remarc şi coincidenţa apariţiei acestor informaţii cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înţeleg frustrarea unora, înţeleg că se ţin de funcţii, înţeleg toate aceste lucruri”.

„Eu mă voi concentra în continuare pe actul de guvernare, pentru că vedemţi că avem multe lucruri de făcut. Voi continua să îmi fac treaba la guvern, ignorând atacurile politice de orice fel,” a conchis acesta

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală in rem în dosarul în care sunt vizați Florin Cîţu şi Mioara Costin, relatează Declic.

Urmărire penală in rem după denunțul făcut pe numele lui Florin Cîţu şi al Mioarei Costin

Astfel, Declic arată faptul că, în urma denunțului depus la finalul lunii iulie, DNA a venit cu un răspuns și a informat că a început urmărirea penală in rem, în dosarul în care sunt vizați premierul Florin Cîţu şi Mioara Costin, fosta consilieră de stat.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă citată mai arată și faptul că infracțiunile care sunt anchetate de procurorii DNA sunt de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.

“Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin.

ADVERTISEMENT

Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu”, arată un comunicat de presă transmis de Declic.

Dosarul DNA investighează infracţiunea de instigare la abuz în serviciu

Dosarul despre care este vorba vizează faptul că a apărut în spațiul public un document semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin, care avea antetul Guvernului, dar care conținea informații despre campania pentru şefia PNL.

ADVERTISEMENT

În comunicatul Declic se mai arată și faptul că, în urma cercetărilor efectuate pentru acest dosar, se va stabili dacă premierul se face, într-adevăr, vinovat de infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, cercetările procurorilor vor arăta dacă prim-ministrul Florin Cîțu s-a folosit de resursele de stat pentru a obține titulatura de lider al Partidului Național Liberal, susțin cei de la Declic.

ADVERTISEMENT

“Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obţină şefia partidului“, a transmis Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Declic, care este citată în comunicat.

Răspunsul oferit de DNA după denunțul făcut în scandalul acestui document este „o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunţul Declic, existenţa unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârşită o infracţiune”, a mai precizat sursa citată anterior.

La acel moment, Florin Cîțu a negat veridicitatea documentului. După acest scandal, Mioara Costin și-a dat demisia.

ADVERTISEMENT