News

DNA a reținut un consilier din Garda Forestieră și un pădurar. Acuzații de luare și dare de mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat miercuri că au reținut un consilier din Garda Forestieră Ploiești și un pădurar din județul Satu Mare, acuzați de luare și dare de mită.
20.07.2022 | 20:24
DNA a retinut un consilier din Garda Forestiera si un padurar Acuzatii de luare si dare de mita
Consilierul și pădurarul au fost prezentați Tribunalului Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA Oradea sunt cei care au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore celor doi. Consilierul superior de la Garda Forestieră Ploiești este acuzat de luare de mită.

DNA a obținut 27 de condamnări definitive în luna iunie

La rândul său, pădurarul de la Ocolul Silvic Asociația Salcâmul Ciumești este acuzat de dare de mită. În rechizitoriul magistraților se arată că pădurarul ar fi promis și ar fi remis consilierului foloase necuvenite în perioada cuprinsă între lunile martie și aprilie 2022.

ADVERTISEMENT

Era vorba despre achitarea unor servicii de cazare la un hotel, în valoare de 2.250 lei. În cele din urmă, consilierul ar fi acceptat mita ”în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociația Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu”.

Pentru faptele lor, ambii au fost prezentați Tribunalului Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marți, o fostă şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara a aflat de la procurorii DNA că este urmărită penal.

ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au ajuns și la Primăria Timișoara

Femeia este cercetată pentru complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Ea mai este acuzată de sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în formă continuată.

Altfel, reprezentanții Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au transmis în urmă cu doar două zile că 27 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv luna trecută în dosare instrumentate de angajații instituției.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi 27 de inculpaţi prin 19 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, fraudarea fondurilor europene.

Printre cei condamnaţi definitiv s-au aflat un primar de municipiu, doi ofiţeri de poliţie, doi comandori de aviaţie, doi directori de instituţii publice locale, un consilier în minister”, se arată într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, cei 27 de inculpaţi au primit pedepse de până la 9 ani închisoare, dar și amenzi penale în valoare de 7.500 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: