News

Doctoriţa din Suceava care şi-a drogat propriii copii a murit! Suspectă de coronavirus

26.04.2020 | 16:18
Doctorita din Suceava care sia drogat propriii copii a murit Suspecta de coronavirus
Doctoriţa din Suceava care şi-a drogat propriii copii a murit! Suspectă de coronavirus. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lorena Adriana Bîrleanu, doctoriţa din Suceava implicată în scandalul stupefianţelor pe reţetă, a decedat. Primele date sugerează că s-a stins din cauza noului coronavirus. 

Doctoriţa din Suceava care şi-a drogat propriii copii a murit! Suspectă de coronavirus

În anul 2017, Lorena Bîrleanu, fosta şefă a Centrului Medical la IPJ Suceava, a fost anchetată pentru că şi-ar fi drogat copiii de 4 şi 15 ani cu medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Cazul a fost descoperit în luna martie.

ADVERTISEMENT

Pe 24 aprilie, procurorii au descins la locuinţa acesteia. Medicul, s-a aflat în mijlocul scandalului legat de medicamente şi stupefiante eliberate ilegal, a murit sâmbătă dimineaţa, la câteva zile după ce acuzase o stare de rău cu simptome de COVID-19.

Femeia se mutase de câteva zile din domiciliul comun al familiei pentru că tuşea şi avea simptome de răceală, iar sâmbătă dimineaţa Bîrleanu a anunţat că se simte foarte rău. A fost chemată ambulanţa, însă femeia a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

ADVERTISEMENT

Şi-a sedat copiii cu diazepam şi morfină pentru a-i “calma”

La necropsie se va stabili cauza morţii şi dacă ea a fost sau nu infectată cu virusul COVID-19. Femeia avea 3 copii.

Lorena Adriana Bîrleanu a atras atenţia opiniei publice după ce în anul 2017 doi dintre copiii ei au ajuns la spital. Atunci au existat suspiciuni legate de injectarea unor substanţe medicamentoase folosite pentru pacienţii în faze terminale (diazepam şi morfină), iar anchetatorii au stabilit că ei au fost “sedaţi” de propria mamă pentru a-i calma.

ADVERTISEMENT

Medicul a fost dat în judecată pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual, prescrierea drogurilor de mare risc. În perioada ianuarie-mai 2018, în calitate de medic-şef în cadrul Centrului Medical Judeţean a primit de la mai mulţi pacienţi sume cuprinse între 50 şi 100 de lei pentru concedii medicale.

Mai mult, Lorena Bîrleanu a prescris 244 de reţete medicale cu regim special, privind medicamentele cu conţinut stupefiant, pe numele a 12 pacienţi. Dintre cei 12, trei erau membri ai familiei.

ADVERTISEMENT

În România se înregistrează 11.036 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, iar numărul victimelor răpuse de COVID-19 este de 608.

ADVERTISEMENT