Life

Doctorul care a devenit unul dintre cei mai diabolici criminali din istorie. A înșirat părți de trupuri omeneşti într-o casă a groazei

Doctorul considerat unul dintre cei mai diabolici criminali din istorie, după ce a ucis zeci de persoane. În casa sa au fost găsite părți din cadavre.
13.11.2022 | 15:30
Doctorul care a devenit unul dintre cei mai diabolici criminali din istorie A insirat parti de trupuri omenesti intro casa a groazei
Cum îi omora pe oameni medicul Marcel Petiot. Sursa foto: The Mirror
ADVERTISEMENT

Un medic francez a rămas în istorie drept unul dintre cei mai diabolici criminali. Marcel Petiot își alegea atent victimele, iar în casa sa oamenii legii au găsit bucăți înșirate, din cadavre.

Doctorul care a ucis zeci de oameni în perioada interbelică. Și-ar fi ucis și prima iubită

Ororile săvârșite de Marcel Petiot au avut loc în perioada interbelică. Atunci, el a ucis în principal evrei, iar înainte de a le lua viața, le promitea că îi scapă de naziști.

ADVERTISEMENT

Se spune despre temutul doctor că avea probleme psihice și că suferea de cleptomanie. După ce omora oamenii, le fura toate bunurile. Despre el se speculează că și-ar fi ucis prima iubită.

Crimele lui Marcel Petiot au legătură cu copilăria nefericită a acestuia

Comportamentul criminal al lui Marcel Petiot ar avea legătură cu copilăria acestuia. Pe când avea doar 11 ani, a mers la școală cu o armă a tatălui său și a tras în clasă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la un moment dat i-ar fi propus unei colege să întrețină relații intime. Pe lângă acestea, ar fi jefuit o cutie poștală, fiind condamnat pentru furt și distrugerea proprietății publice. Supus unui control psihiatric, lui Marcel Petiot i s-au descoperit probleme psihice, în special cliptomanie, informează cespun.eu

Din cauza atitudinii violente a fost exmatriculat din mai multe școli, din mai multe localități. Cu toate acestea, a reușit să termine totul în anul 1915, la vârsta de 18 ani.

ADVERTISEMENT

A urmat și armata, iar de acolo era trimis acasă de mai multe ori, din cauză că obișnui să fure. În anul 1921 ajunge într-un centru special de îngrijire, iar acolo face un curs de opt luni ca medic, obținând după această perioadă o diplomă în această profesie.

Temutul doctor, dependent de droguri

Funcția de doctor nu și-a îndeplinit-o însă într-un mod corespunzător. S-a cufundat în substanțe psihoactive și a început să omoare din pacienții săi. În 1926 și-ar fi ucis iubita, Louisa, al cărei trup l-ar fi pus într-un sac și l-ar fi dus undeva cu mașina, așa cum au declarat vecinii.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după dispariția Louisei, iar oamenii legii clasând cazul, Marcel Petiot devine și primar al localității unde era și medic, Villeneuve-sur-Yonne. O cunoaște pe Georgette Lablais, o tânără de 23 de ani, fiica unui om bogat din zonă.

Georgette i-a dăruit un fiu lui Marcel, care a început să fie acuzat că profită de banii publici. În anul 1931 își dă demisia de la primărie și se mută în Paris, unde își deschide un cabinet de medicină.

Nici bine nu a început o viață nouă, că au și apărut zvonuri despre Marcel Petiot. Se spune că prescria medicamente psihoactive și făcea avorturi în mod ilegal.

Cum îi ucidea medicul pe evrei

Profitând de situația de la acea vreme, a nazismului, Marcel Petiot i-a țintit pe evrei ca viitoare victime. Le chema la cabinetul său, cu pretextul de a le asigura o ieșire rapidă din Franța, dar în schimbul unei sume de 25.000 de franci, cam cât 500.000 de dolari în vremurile actuale.

Totodată, Marcel Petiot spunea evreilor să îi vaccineze înainte de a părăsi țara, iar acestea se conformau. Însă, vaccinul era, de fapt, cianură.

Medicul arunca apoi cadavrele în Sena, iar la un moment dat, pentru că devenise dificil să mai scoată trupurile neînsuflețite din casă, le dezintegra în recipiente cu var nestins.

Din motive necunoscute, în martie 1944, doctorul pleacă din Paris, iar din locuința sa a început să iasă un miros închis, inclusiv de pe coș. La fața locului au venit oamenii legii și s-au oripilat când au pătruns în interiorul casei. Au găsit numai cadavre, peste tot și bucăți din ele.

Marcel Petiot a aflat că în casa au dat buzna autoritățile și așa s-a ascuns în locuința unor amici. Pentru a putea ieși pe stradă fără teamă, și-a lăsat părul și barba să-i crească.

Cum a murit Marcel Petiot

Chiar dacă a ajuns să fie greu de recunoscut, chipul lui Marcel Petiot apare într-o zi într-un ziar, iar cei care îl căutau l-au recunoscut. Medicul a fost arestat în anul 1946 și a fost condamnat la moarte prin decapitare. S-a descoperit că ar fi ucis 26 de oameni, dar se vehiculează că, de fapt, au fost cel puțin 60.

ADVERTISEMENT