News

Doctorul Emilian Imbri, despre evoluția coronavirusului: ”În final, o parte a populației României va fi infectată”

06.05.2020 | 11:21
Doctorul Emilian Imbri despre evolutia coronavirusului In final o parte a populatiei Romaniei va fi infectata
ADVERTISEMENT

Managerul spitalului Victor Babeș din Capitală, dr. Emilian Ioan Imbri, este realist atunci când vine vorba de evoluția pandemiei de coronavirus în România. În opinia medicului, cu timpul, mulți vor fi infectați de această nouă boală, iar acest lucru ar putea duce la apariția imunității.

Doctorul Emilian Imbri, realist în privința evoluției coronavirus: ”În final, o parte a populației României va fi infectată”

Emilian Ioan Imbri, o voce extrem de cunoscută și de avizată în perioada pandemiei de Covid-19 din România, spune că victoria oamenilor în lupta cu această boală depinde de organismul fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Medicul e cât se poate de realist și afirmă că, în timp, cei mai mulţi cetățeni vor ajunge să fie infectați, iar o simptomatologie ușoară îi poate ajuta pe mulți să-și câștige imunitatea în fața noului coronavirus.

”În acest moment e clar că depinde cum reacționează organismul în fața acestui virus. În final, vom ajunge, ca treptat, treptat, o parte a populației României să facă această infecție.

ADVERTISEMENT

Să dea Domnul să fie o simptomatologie ușoară, să apară și anticorpii. Apoi, putem spune că vom sezona acest virus. Noi facem acest virus sezonier.

Sunt perioade în care organismul este mai receptiv și luptă cu succes contra acestor viruși. Acestea depind mult și de climă, de temperatură.

ADVERTISEMENT

În sezonul rece bolile au un mai mare impact asupra organismului nostru. Noi dăm voie acestui virus să fie mai grav sau mai bun cu organismul nostru”, a spus medicul la Digi24.

Emilian Imbri: ”Să nu ne îmbolnăvim cu toții deodată”

Pentru ca sistemul medical din România să facă față acestei pandemii, medicul Emilian Imbri spune că e important ca numărul cazurilor să nu escaladeze rapid.

ADVERTISEMENT

”Niciodată nu o să reușim să ne bălăcim în virus. Nu ne aruncăm în virus. Ne ferim de el și eventual încercăm să nu ne îmbolnăvim pe cât posibil.

Să nu ne îmbolnăvim cu toți odată pentru că astfel sistemele de apărare din țară sunt blocate. Să ne uităm la alte țări, mai dezvoltate decât România care nu au reușit să facă față valului de infectări extrem de mare”, a mai spus managerul de la ”Victor Babeș”.

ADVERTISEMENT