News

Doi alpiniști și-au pierdut viețile pe Everest. Trupurile nu pot fi coborâte de pe munte

13.05.2021 | 12:06
Doi alpinisti siau pierdut vietile pe Everest Trupurile nu pot fi coborate de pe munte
ADVERTISEMENT

Doi alpiniști, un elvețian și un american. și-au pierdut viețile pe Muntele Everest, dar deocamdată trupurile nu pot fi coborâte din cauza vremii nefavorabile.

Tristul anunț a fost făcut de organizatorii expediției din Nepal. În ultimii ani, tot mai mulți alpiniști și-au pierdut viața în încercarea de a ajunge pe vârful Everest.

ADVERTISEMENT

Deocamdată din cauza condițiilor meteo, trupurile celor doi alpiniști nu pot fi coborâte de pe munte, pentru a fi repatriate.

“Din păcate, doi alpiniști au decedat”, a fost declarația șerpașului Mingma, de la agenția Seven Summit Treks.

ADVERTISEMENT

Un american și un elvețian și-au pierdut viețile pe Everest

Alpinistul american a orbit din cauza zăpezii, în plus organismul său era foarte slăbit în urma efortului. Și colegul său din Elveția, Abdul Waraich a suferit tot de epuizare. Acesta reușise să ajungă pe vârful muntelui, la 8.848,86 de metri.

“Am mai trimis doi șerpași cu oxigen și mâncare, din păcate ei nu l-au putut salva”, a scris un alt șerpaș, Chhang Dawa, pe contul său de socializare.

ADVERTISEMENT

Alpinistul din SUA, Puwei Liu a reușit să ajungă la pasul Hilary, dar a orbit din cauza zăpezii. Pentru că suferea și de epuizare, el a fost ajutat să coboare. A reușit să ajungă până la tabăra 4, dar nu a mai putut fi salvat. La scurt timp a decedat.

Organizatorii expediției din Nepal se confruntă și cu o altă problemă în acest moment. Cele două trupuri care se află la altitudine nu pot fi coborâte deocamdată de pe munte, din cauza vremii nefavorabile.

ADVERTISEMENT

“Vrem să transmitem condoleanțe familiilor. Ne pare rău dar, deocamdată nu vom putea coboară corpurile pentru a fi repatriate”, au transmis cei de la Seven Summk Treks.

Tot mai mulți alpiniști își pierd viețile

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți alpiniști nu s-au mai întors din expedițiile pe vârful Everest, unul dintre cei mai periculoși munți. Pentru că sunt tot mai mulți cei care doresc să escaladeze muntele și produce o supraaglomerare și astfel, aceștia își pierd viața.

Prima expediție pe Everest a fost înregistrată oficial, în anul 1921. După doar un an, au murit primii alpiniști pe acest munte. Numărul de decese înregistrate oficial până în luna ianuarie a acestui an este de 270 de persoane.

Numărul real al persoanelor care au murit în încercarea de a escalada cel mai periculos munte din lume este însă mult mai mare.

ADVERTISEMENT