Sport

Doi arbitri importanți au picat testele fizice! Ce suspendare riscă în SuperLigă

Doi arbitri cu experiență în SuperLiga au picat testele fizice și au fost suspendaţi timp de patru etape. Riscă însă o pedeapsă drastică.
05.07.2023 | 15:47
Doi arbitri importanti au picat testele fizice Ce suspendare risca in SuperLiga
Doi arbitri importanți au picat testele fizice! Suspendați 4 etape. Ce riscă
ADVERTISEMENT

Doi arbitri cu ștate vechi în SuperLiga, Cătălin Popa și Horia Mladinovici au fost scoși de la delegări de CCA timp de patru etape însă ar putea fi retrogradați la ligile inferioare.

Cătălin Popa și Horia Mladinovici, scoși de la delegări pentru 4 etape

La baza sportivă de la Buftea au avut loc testele fizice dinaintea startului sezonului pe o căldură sufocantă. Doi dintre „cavalerii fluierului” nu au reușit să treacă cu brio această probă, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cătălin Popa (41 de ani) și Horia Mladinovici (38 de ani) au fost supendați timp de 30 de zile. Ei vor putea folosi această perioadă pentru a se pregăti, iar peste o lună să susțină din nou testele fizice.

Dacă cei doi „centrali” vor pica din nou testul, nu vor mai putea arbitra în SuperLiga și vor trece automat în lotul B care oficiază meciuri în ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

“În ciuda faptului că au trecut testul de viteză, următorii arbitri nu au finalizat testul FIFA, oprindu-se, în general din motive medicale și pentru a preveni accidentări mai grave: Cătălin Popa, Horia Mladinovici, Robert Avram (arbitri), Vlad Bârleanu, Gheorghe Bogdan, Ionuț Bobe, Marius Marchidanu, Vlad Urzică și Adrian Vornicu (arbitri asistenți)”, comunicat FRF

Nu e prima oară când arbitrii din SuperLiga pică testele fizice

Și în pauza de iarnă, doi arbitri au avut de asemenea probleme și au picat testele. Este vorba despre același Cătălin Popa și Andrei Antonie.

Cătălin Popa a fost la „centru” în 22 de meciuri în sezonul trecut din SuperLiga, în timp ce Horia Mladinovici a fost delegat la 19 partide.

ADVERTISEMENT

De la probele fizice a lipsit și un al treilea arbitru, care va de asemenea probele în luna august. Este vorba despre Adrian Costreie. Arbitrul a fost supus la o intervenție chirurgicală la coloană și se află în perioada de repaus.

Kyros Vassaras, amenințări pentru jucători și antrenorii din SuperLiga. Cum a comentat testele fizice

Grecul de la vârful arbitrajului românesc nu consideră că sunt motive de îngrijorare: „Toată lumea are un nivel foarte bun fizic, ceea ce este foarte bine. Știam asta și înainte, o știm și acum, i-am verificat pe toți și le vom verifica în fiecare lună condiția fizică și nivelul la care sunt. Pentru mine, arbitrii sunt bine pregătiți fizic, mental și sper să avem un sezon foarte bun”.

ADVERTISEMENT

Președentele CCA, Kyros Vassaras, a continuat războiul său cu jucătorii care simulează și antrenorii care protestează mereu la adresa arbitrilor: „Vreau să spune ceva în perspectiva noului sezon. Vrem mai mult timp de joc efectiv în meciuri. Am făcut o analiză și le-am transmis un mesaj clar arbitrilor cum să ajute în această situație. Așteptarea pe care o avem este, de asemenea, ca jucătorii și antrenorii să aibă mai mult timp efectiv de joc”.

În al doilea rând, noi oferim respect, dar trebuie să fim respectați. Așa că toleranță zero în cazul simulărilor, toleranță zero pentru proteste și vrem să eliminăm pe cât posibil din zona băncilor tehnice toate ieșirile care nu fac o imagine bună fotbalului românesc”.

Despre VAR: „Nu putem elimina greșelile”

Deci trebuie să fim cu toții de acord că trebuie să respectăm jocul, să lăsăm jucătorii să joace și să intervenim atunci când  comportamentele nu sunt ok în zona băncilor tehnice.

Este foarte important ca toată lumea să înțeleagă protocolul VAR. V-am spus și anul trecut că nu putem elimina greșelile, dar cu siguranță că experiența pe care o avem și cu antrenament putem reduce greșelile și ne așteptăm să fie mai bine”.

ADVERTISEMENT