Sport

Ce se întâmplă cu Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit Sepsi – FC U Craiova pentru scandări xenofobe. Decizia CCA, chiar înaintea anunțului că meciul de la Sf. Gheorghe se rejoacă

Decizia luată de CCA în privința lui Andrei Chivulete, arbitrul care a întrerupt Sepsi - FC U Craiova 1948. Anunțul a venit chiar înaintea verdictului dat de Comisia de Recurs.
09.03.2023 | 18:45
Ce se intampla cu Andrei Chivulete arbitrul care a oprit Sepsi  FC U Craiova pentru scandari xenofobe Decizia CCA chiar inaintea anuntului ca meciul de la Sf Gheorghe se rejoaca
Ce se întâmplă cu Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit Sepsi - FC U Craiova pentru scandările xenofobe. Decizia CCA, chiar înaintea anunțului că meciul de la Sf. Gheorghe se rejoacă. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comisia de Recurs a întors decizia venită de la Comisia de Disciplină care hotărâse victoria lui Sepsi la „masa verde” în fața celor de la FC U Craiova 1948 după ce partida a fost întreruptă definitiv din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor Peluzei Sud 97 la Sf. Gheorghe. Andrei Chivulete a luat decizia istorică în minutul 26 al meciului Sepsi – FC U Craiova 1948.

Andrei Chivulete, delegat de CCA la meciul FC Botoșani – CS Mioveni înaintea verdictului de la Comisia de Recurs

Înaintea verdictului venit de la Comisia de Recurs, Comisia Centrală a Arbitrilor a luat hotărârea de a-l delega pe Andrei Chivulete (36 de ani) la meciul FC Botoșani – CS Mioveni, partida care deschide ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga, programată vineri, 10 martie, de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

„Centralul” aspru criticat după prestația din meciul pierdut de FCSB, scor 1-3 cu UTA la Arad va fi ajutat de la margini în meciul din Moldova de asistenții Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu, în timp ce al patrulea oficial va fi Vlad Baban.

În camera VAR se vor afla Florin Andrei, Vladimir Urzică, iar observatorii partidei vor fi Costin Toma, Ştefan Popa. Andrei Chivulete merge la Botoșani după ce a arbitrat partida celor de la FCSB împotriva UTA-ei.

ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete a fost aspru criticat după UTA Arad – FCSB 3-1

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, l-a taxat pe Andrei Chivulete, cel care a intrat în istoria fotbalului din România după ce a oprit partida Sepsi – FCU Craiova 1948 pentru xenofobie. În cele din urmă, Comisia de Recurs i-a dat dreptate lui Adrian Mititelu. Patronul celor de la FC U Craiova 1948 a precizat în nenumărate rânduri că decizia „centralului” nu a fost acoperită de regulament.

Nici în meciul FCSB-ului de la Arad, arbitrajul lui Andrei Chivulete nu a fost de lăudat. O spune specialistul în arbitraj Ion Crăciunescu. Fostul arbitru este convins că Andrei Chivulete a dezavantajat-o pe echipa finanțată de Gigi Becali în două rânduri pentru că i-a iertat pe arădeni de două cartonașe roșii.

ADVERTISEMENT

„Eu, când mă uit la atacul ăsta, deși joacă mingea, și văd că rămâne cu talpa sus după ce a jucat mingea… Eu sunt pentru cartonaș roșu, eu sunt mai exigent. Se duce cu talpa deschisă spre el. Eu închid ochii când văd atacuri de genul ăsta”, a fost reacția lui Ion Crăciunescu, la Digi Sport referitor la faultul dur comis de Erico da Silva asupra lui Darius Olaru în startul partidei.

Totodată, Ion Crăciunescu l-a contrazis pe Andrei Chivulete la faza din minutul 25, când tânărul fotbalist Rareș Pop a avut o intrare dură cu talpa sus la Octavian Popescu. ”Aoleu, e de roșu! Talpa aia din spate, între gleznă și tendon… Putea să-i rupă piciorul. Nu are nicio treabă cu mingea, nu are nicio șansă să joace mingea. Dacă ăsta nu e roșu… Aoleu”, a fost reacția lui Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica l-a făcut praf pe Andrei Chivulete după UTA Arad – FCSB 3-1: „Mi-e frică de el!”

Mihai Stoica nu a putut trece ușor peste eșecul surprinzător al FCSB-ului cu UTA Arad. Managerul general al roș-albaștrilor a pus tunurile pe Andrei Chivulete, fiind convins că „centralul” a distrus partida de pe stadionul Francisc Neuman.

Oficialul vicecampioanei a declarat că nu vrea ca la meciurile FCSB-ului să mai fie delegat Andrei Chivulete. „În prima parte a meciului am jucat fotbal. Terenul a fost îngrojitor! De la televizor se vede bunicel, dar e îngrojitor, e denivelat peste tot. Nu se joacă fotbal pe așa ceva, dar nu de asta am pierdut. Va fi o problemă pentru UTA, că ei vor juca meciurile acasă pe terenul ăsta”.

„Adresez o rugăminte fierbinte CCA-ului și domnului Vassaras să nu-l mai delege pe Chivulete la meciurile noastre. Pe un asemenea teren, să permiți intrări dure… atunci nu vreau ca acest arbitru să oficieze la meciurile noastre.

Lui Chivulete îi place mult să gesticuleze, dar cum să nu dai galben la un fault din spate în minutul 8. Nu se poate scuza, e efectiv o bătaie de joc la adresa unei echipe.

Nu cunosc actuala conducere a FRF-ului, nu am vorbit niciodată cu Răzvan Burleanu, doar ne-am salutat, nu știu cum arată domnul Vișan, dar pe Gabriel Bodescu l-am întâlnit și mi-a lăsat o impresie bună”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

  • 2010 este anul în care Andrei Chivulete a fost promovat în lotul arbitrilor de SuperLiga
  • 2020 este anul în care fiul lui Florin Chivulete a fost inclus de CCA pe lista FIFA
ADVERTISEMENT