Sport

FC U Craiova 1948 contestă vehement delegarea lui Cătălin Popa la meciul cu Rapid: „Nu știu pe cine-am omorât sau cui am făcut atât de mult rău”

Cătălin Popa (41 de ani) va arbitra meciul din Giulești dintre Rapid și FC U Craiova 1948. Marcel Pușcaș l-a criticat dur pe central.
09.02.2023 | 17:45
FC U Craiova 1948 contesta vehement delegarea lui Catalin Popa la meciul cu Rapid Nu stiu pe cineam omorat sau cui am facut atat de mult rau
3 penalty-uri controversate a dicatat Cătălin Popa pentru Rapid în SuperLiga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cătălin Popa a fost delegat la derby-ul dintre Rapid și FC U Craiova 1948, iar reacțiile au început deja să apară, după ce arbitrul i-a avantajat pe „giuleșteni” în meciul cu CFR Cluj.

Marcel Pușcaș, președintele lui FC U Craiova 1948, atac dur la arbitrul Cătălin Popa: „Parcă e un blestem”

Oficialul lui FC U Craiova 1948 a lansat un atac dur la adresa arbitrului care va împărți dreapta la meciul din Giulești cu Rapid: „DIN NOU POPA. CĂTĂLIN POPA. Nu știu pe cine-am omorât sau cui am făcut atât de mult rău de-l primim ca delegare la meciurile importante pe acest Popa Cătălin. Întreaga presă îl acuză de incompatibilitate. Parcă e un blestem”.

ADVERTISEMENT

Pușcaș face acuzații extrem de grave la adresa arbitrului născut la Pitești: „Este șef de asociație sportivă, face afaceri cu un club advers- FC Argeș, duce prăjituri la protocoalele FRF si este și șef al AJF Argeș. Toate reliefate de presa sportivă. Păi, fraților, unde sunt meritocrația, lipsa conflictului de interese și fair- playul mult clamat?

Refuz să mă gândesc la ce vorbește lumea cum c-ar fi avut cele mai multe delegări pt că cineva ar fi interesat de voturile pe care domnul arbitru le poate aduce din județul său”, a scris fostul mare fotbalist într-o postare pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, scenariu șocant: „Refuz să cred din nou că nedelegându-l, FRF îsi poate face un dușman în teritoriu, așa cum refuz să mă gândesc că delegându- l va avea un votant prieten și loial”

Marcel Pușcaș ia în calcul și unele jocuri de culise: „Refuz să cred din nou că nedelegându-l, FRF îsi poate face un dușman în teritoriu, așa cum refuz să mă gândesc că delegându- l va avea un votant prieten și loial. De ce oare CCA lasă să planeze asupra-i și cea mai vagă idee c-ar putea să-l folosească în alte scopuri decât cele strict legate de joc. Cum de exemplu poate fi un arbitru divizionar și șef AJF? Și județul său are echipe participante în competiții, la L3, fotbal feminin, futsal și două chiar în L1”.

Astfel, LPF, FRF și CCA ar fi trebuit să evite sub orice formă delegarea sa la un meci atât de tensionat și important: „Că se lasă el bănuit de interese puțin îmi pasă dar poate că FRF n-ar fi rău să alunge orice urmă de suspiciune în relația ei cu Popa Cătălin și cu oricare alt arbitru. Ori arbitru, ori AJF-ist, ori cofetar, ori șef de club, ori partener de afaceri cu FC Argeș. Ori, ori și nu și, și. Așa ar fi corect pentru o mai bună imagine atât a unui arbitru cât și a FRF”.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș a trecut în revistă mai multe meciuri, la care Cătălin Popa a fost pus la zid pentru deciziile sale: „De ce să suspectăm când putem să n-o facem? Deocamdată pe cât de delegat este pe atât de contestat. Patronii, președintii, antrenorii țipă și se plâng de el mai la fieșce meci și el continuă să fluiere foarte des în Liga 1. Ce să înțeleagă lumea?”.

Ba, mai mult, arbitrul a avut și probleme cu greutatea și risca să nu mai poată oficia în SuperLiga„’Nea Kyros a mai dres puțin busuiocul în ultimă perioadă punându-l la slăbit câteva etape, iar la revenirea la greutatea optimă este delegat direct la un meci cu o asemenea încărcătură. Mâine de la ora 20, în Giulești, pesemne că ne va uimi cu forma în care se află. Doamne ajută!”.

ADVERTISEMENT

Partida dintre Rapid și FC U Craiova 1948 are loc vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Giulești. Partida este una cu grad ridicat de risc, mai ales că în tribune vor fi prezenți și aproximativ 500 de ultrași de la Peluza Sud Craiova 1997.

ADVERTISEMENT