News

Doi bătrâni au ajuns la spital după ce s-a produs o explozie puternică în locuința lor. Intervenție amplă a pompierilor

Urgență în Timișoara. Pompierii au intervenit în forță la o deflagrație produsă din cauza gazelor provenite de la un aragaz defect
22.03.2024 | 18:49
Doi batrani au ajuns la spital dupa ce sa produs o explozie puternica in locuinta lor Interventie ampla a pompierilor
ADVERTISEMENT

O explozie a avut loc într-o locuință din cartierul Plopi din Timișoara, vineri după-amiază, iar pompierii au intervenit de urgență. Incidentul s-ar fi datorat acumulării de gaze într-o bucătărie.

Cum s-a produs explozia

Pompierii de la Detașamentul 1 Timișoara au fost alertați la numărul de urgență cu privire la o explozie care ar fi avut loc din cauza acumulării de gaze la un aragaz, care ar fi fost defect.

ADVERTISEMENT

„La data de 22 martie a.c., în jurul orei 15:50, polițiștii Sectiei 5 Politie Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil de pe strada Calistrat Hogaș din Timișoara s-ar fi produs o explozie.

În urma acestui incident au fost rănite 2 persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 83 de ani, precum și o femeie, în vârstă de 78 de ani, aceștia fiind transportați la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor cazurilor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT

Salvatorii din cadrul Detașamentului 1 Timișoara au intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ.

Bătrânii au suferit rănit

Cele două persoane vârstnice au primit asistență medicală de urgență, dar prezentau arsuri minore la nivelul membrelor superioare și feței, și au fost apoi transportate la cea mai apropiată unitate spitalicească, au declarat reprezentanții ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ajuns și ei la fața locului și au început investigații pentru a determina cu exactitate care au fost cauzele exploziei. De asemenea, autoritățile competente care au intervenit au spus că nu a fost afectată structura casei.

„Structura casei nu este afectată. Două persoane vârstnice au primit îngrijiri medicale, prezentând arsuri minore la nivelul membrelor superioare și feței, ulterior fiind transportate la spital”, a transmis ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

O altă explozie a avut loc în casa unui doljean la începutul acestui an

La începutului lunii martie, o explozie devastatoare a avut loc în satul Bâzdâna din județul Dolj în data de 1 martie, soldată cu rănirea gravă a unui bărbat care a fost catapultat prin geamul casei sale.

Potrivit presei locale, soba locuinței a explodat fără să provoace un incendiu, iar victima a fost transportată de urgență la spital cu arsuri serioase la față și la mâini.

Pompierii de la Secția de Pompieri Segarcea au intervenit rapid, ia inițial se credea că defecțiunile sobei ar fi cauza exploziei, însă o anchetă mai amplă a arătat mai târziu că o pungă de gaze care se afla în curtea sa a fost cauza.

ADVERTISEMENT