News

Doi locuitori din Timiș au ridicat un colet cu 9 kilograme de cannabis. Cum au fost prinși

Doi locuitori din Timiș au ridicat un colet cu 9 kilograme de cannabis, fiind prinși în flagrant. Polițiștii au confiscat marfa, iar acum indivizii sunt după gratii.
08.04.2023 | 17:45
Doi locuitori din Timis au ridicat un colet cu 9 kilograme de cannabis Cum au fost prinsi
Doi locuitori din Timiș au ridicat un colet cu 9 kilograme de cannabis. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Doi locuitori din Timiș au ridicat un colet cu 9 kilograme de cannabis, fiind prinși în flagrant. Cei doi au fost arestați imediat și reținuți pentru 30 de zile, imediat după ce au primit coletul care conținea nouă kilograme de droguri, venite din Spania.

Doi locuitori din Timiș au ridicat un colet cu droguri

”Magistraţii Tribunalului Timiş au emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane, un bărbat de 41 de ani şi o femeie în vârstă de 24 de ani, după ce aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau un colet care conţinea nouă kilograme de cannabis. Coletul fusese trimis din Spania, prin intermediul unei firme de curierat”, transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 41 de ani și femeia în vârstă de 24 au primit coletul orin intermediul unei firme de curierat. Pe numele celor doi au fost deja emise mandate de arestare preventivă de 30 de zile. În colet au fost găsite alte 10 pachete mai mici cu cannabis, ambalate în folie de plastic transparent.

”Acţiunea s-a desfăşurat în contextul măsurilor întreprinse de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara pentru combaterea traficului internaţional de droguri, în care sunt implicate grupări infracţionale ce au ca preocupări introducerea în ţară de droguri de risc, respectiv cannabis şi distribuirea acestora la nivel stradal”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de către Poliţia Română, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Între timp, în Cluj-Napoca polițiștii au dat o adevărată lovitură unor dealeri de droguri locali, după ce au găsit un portbagaj plin cu substanțe interzise. Se pare că activitatea a trei bărbați bănuiți de trafic de droguri era cercetată de multă vreme de polițiști. Cei trei traficanți de droguri procurau, stocau și distribuiau droguri încă din vara anului 2022.

”La data de 6 aprilie a.c., unul dintre bănuiți a fost depistat în flagrant delict după ce ar fi comercializat aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

ADVERTISEMENT

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

”De asemenea, în cursul zilei de 7 aprilie 2023, polițiștii au descoperit un autoturism la care exista bănuiala că ar avea depozitate droguri. În urma verificărilor, au fost găsite și ridicate 26kg de cannabis și 18kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC).

ADVERTISEMENT

Pe numele celor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, aceștia au fost arestați preventiv. Pe parcursul cercetărilor, au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj, conform Ziua de Cluj.

ADVERTISEMENT