Sport

Doi luptători MMA, arestați pentru trafic de droguri! Ce au găsit polițiștii Andidrog la percheziții

Doi luptători MMA au fost prinși în flagrant în timp ce făceau trafic de droguri și au fost reținuți
05.10.2021 | 13:08
Doi luptatori MMA arestati pentru trafic de droguri Ce au gasit politistii Andidrog la perchezitii
Doi luptători MMA, arestați pentru trafic de droguri! Ce au găsit polițiștii Andidrog la percheziții
ADVERTISEMENT

Alexandru-Ioan Panțuru și Ionuţ Becherutte, luptătorii de MMA, vor renunța, pentru o perioadă de timp, la antrenamente în perspectiva galelor care vor urma, deoarece au fost prinși în flagrant când traficau droguri de mare risc.

Doi luptători MMA au fost arestați pentru trafic de droguri

La data 01.10.2021, procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Constanța, a doi dintre inculpați după ce au efectuat o tranzacție de vânzare-cumpărare a 100 grame de cannabis, pentru suma de 3.800 lei, cu ocazia unei gale de MMA/KICKBOXING.

ADVERTISEMENT

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Tulcea și Ilfov și a municipiului București.

Cu această ocazie au fost ridicate droguri de risc, cântare electronice, sume de bani, arme albe, pistoale cu gaze și proiectile din cauciuc. La data de 02.10.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

ADVERTISEMENT

Arestare preventivă pentru cinci inculpați

Admite propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul teritorial Tulcea. În temeiul art.226 Cod pr. penală cu referire la art.223 alin.2 Cod pr. penală Dispune arestarea preventivă a următorilor inculpaţi:

Becherutte Ionuţ, cercetat pentru comiterea infractiunilor prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. Art. 35 alin.1 Cod penal şi de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011,

ADVERTISEMENT

Caranfil Mălin-Aurelian, Mocanu Dorin-Ionuţ, Panţuru Alexandru-Ioan cercetaţi pentru comiterea infractiunii prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. Art.35 alin.1 Cod penal şi

Călin Adrian-Dănuţ cercetat pentru infracţiunea prev. de art.2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 2 octombrie 2021 şi până la 31 octombrie 2021, inclusiv. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluția emisă de Tribunalul Tulcea.

ADVERTISEMENT

Au fost descoperite 5 pistoale și o macetă

După ce Panțuru și Becherutte au fost prinși în flagrant, politiștii Antidrog au făcut ulterior percheziții la o cafenea deținută de Panțuru în centrul Bucureștiului, dar și la alte locații din Ilfov și Tulcea, conform Ziarul de Tulcea.

În urma lor au fost descoperite 100 de grame de cannabis, 14 grame de droguri de cocaină, 60 de semințe de cannabis, 5 pistoale și muniție, un cântar electronic, 21.745 de lei, 15.640 de euro, 120 de lire sterline, peste un kilogram de tutun, 1.000 de tuburi de hârtie cu filtru pentru confecționarea țigaretelor și un cuțit tip macetă.

Cafenea lângă Universitate

Alex Panțuru este patronul cafenelei Jule, aflată pe strada Edgar Quinet, nr. 5 (în apropiere de Piața Universității), loc de unde luptătorul distribuia droguri. Acesta face parte din clanul condus de luptătorul Eugen Preda, fiind antrenat personal de acesta.

Toți cei cinci suspecți au fost arestați preventiv pe 30 zile.

ADVERTISEMENT