News

Doi muncitori îngropați de vii sub un mal de pământ surpat, în Timiș

Două persoane au fost îngropate sub pământ în județul Timiș. Una dintre victime a fost găsită de salvatori în stop cardio-respirator.
24.06.2021 | 21:58
Doi muncitori ingropati de vii sub un mal de pamant surpat in Timis
ADVERTISEMENT

Doi muncitori au fost surprinși sub un mal de pământ care s-a surpat, între localitățile Rudicica și Urseni, din județul Timiș. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19.40. Pompierii au intervenit de urgență și au reușit să scoată cele două persoane de sub pământ. Una dintre acestea era în stop cardio-respirator.

La locul accidentului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, un camion cu containerul multirisc, 20 de subofițeri și doi ofițeri.

ADVERTISEMENT

Doi muncitori îngropați de vii sub un mal de pământ surpat, în Timiș

Echipele ISU Timiș au efectuat o misiune contracronometru pentru a salva doi muncitori îngropați de vii sub pământ. Accidentul a avut loc în jurul orei 19.40. Cei doi muncitori săpau un șanț, în momentul în care malul nisipos a căzut peste ei.

Din primele cercetări, șanțul nu avea niciun fel de sistem de susținere. Sătenii au fost cei care au încercat să-i scoată de sub pământ înainte ca echipele de salvatori să ajungă.

ADVERTISEMENT

Primul muncitor care a fost salvat era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat la fața locului apoi a fost transportat de urgență la spital. A doua victimă care a fost scoasă de sub pământ era conștientă și a fost transportată și ea la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

La fața locului, au intervenit peste 20 de salvatori, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, o ambulanță SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

ADVERTISEMENT

Mărturia unui localnic

Am avut o intervenție ca urmare a surpării unei lucrări de excavație, cu doi muncitori prinși sub malul de pământ. S-a intervenit rapid cu echipamente specifice, au fost dizlocate forțe de la Detașamentele 1 și 2 Timișoara.

Cele două persoane au fost extrase în timp optim, ambele în viață, și au fost preluate de către echipajele de prim ajutor și transportate la Urgențe.

ADVERTISEMENT

Una dintre victime a fost acoperită în totalitate de pământ, iar cealaltă victimă parțial.

A fost o intervenție deosebit de grea, ținând cont de necesitatea unui timp rapid de intervenție pentru a putea salva victimele, este comunicatul ISU Prahova.

Un martor susține că un muncitor era în șanț și unul pe escavator. Cel din groapă a rămas cu un picior prins în pământ, moment în care celălalt a vrut să-l ajute. Au fost însă amândoi prinși sub pământ.

ADVERTISEMENT