News

Doi muncitori, prinși sub tone de moloz după prăbușirea unui turn la Mina Uricani. Video

15.04.2020 | 13:36
Doi muncitori prinsi sub tone de moloz dupa prabusirea unui turn la Mina Uricani Video
ADVERTISEMENT

Un turn de extracție al cărbunelui s-a prăbușit miercuri la mina Uricani, din județul Hunedoara, prinzând sub dărâmături doi muncitori din zonă. Mai multe echipe de intervenție au ajuns la fața locului pentru a-i scoate de sub grămada de moloz pe acești oameni, informează ISU Hunedoara.

Doi muncitori, prinși sub tone de moloz după prăbușirea unui turn la Mina Uricani

Accident de muncă în județul Hunedoara În cursul dimineții zilei de miercuri, 15 aprilie, mii de tone de moloz s-au prăbușit peste o autobasculantă în care se aflau trei muncitori care lucrau la ecologizarea minei Uricani.

ADVERTISEMENT

Din informațiile autorităților, unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi au fost surprinşi sub dărâmături. În zonă au ajuns rapid echipaje de pompieri ale Detașamentului Petroșani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical, precum şi echipe ale SAJ Petroșani.

Operaţiune de extragere a celor 2 muncitori de sub turnul dărâmat la Exploatarea Minieră Uricani – video

Posted by ISU Hunedoara on Wednesday, April 15, 2020

”Prăbuşire a unui turn de extracţie în incinta Exploatării miniere Uricani.

Tone de moloz s-au surpat peste o autobasculantă în care se aflau 2 muncitori care lucrau la ecologizarea minei ei fiind surprinşi sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură.

Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie.

ADVERTISEMENT

Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor.”, se arată într-un comunicat ISU Hunedoara.

Mina Uricani, în proces de ecologizare

Turnul cu schip care s-a prăbușit miercuri era utilizat în procesul de extracţie al cărbunelui la exploatările miniere. Mina Uricani este în această perioadă în proces de ecologizare, activitatea în subteran fiind oprită total de la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Lucrările de demolare a construcțiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere au debutat la startul anului 2020, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului.

ADVERTISEMENT
Tags: