News

Doi pescari, dați dispăruți în Constanța. Tinerii, de 21 și 30 de ani, căutați de pompieri

Autoritățile din județul Constanța sunt în alertă de mai multe ore, după ce doi pescari au fost dați dispăruți pe lacul Siutghiol.
08.01.2024 | 10:24
Doi pescari dati disparuti in Constanta Tinerii de 21 si 30 de ani cautati de pompieri
Doi pescari, dați dispăruți pe lacul Siutghiol din Constanța. Tinerii, de 21 și 30 de ani, căutați de pompieri. Sursa foto: Forum Pescarii / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este alertă în Constanța, acolo unde doi pescari sunt căutați pe lacul Siutghiol. E vorba de doi tineri, de 21 și 30 de ani. Aceștia au fost dați dispăruți încă de duminică noaptea.

Doi pescari, dați dispăruți pe lacul Siutghiol din Constanța. Tinerii, de 21 și 30 de ani, căutați de pompieri

Alerta legată de dispariția celor doi pescari s-a dat în zona lacului Siutghiol, între Ovidiu și Palazu Mare. Angajații ISU au primit informarea duminică seară, în jurul orei 23:00.

ADVERTISEMENT

Timp de mai multe ore, pompierii și alți angajați ISU i-au căutat pe cei doi tineri. Căutările au fost oprite din cauza condițiilor hidrometeorologice în jurul orei 2.40, iar luni dimineață, la ora 8.00, au fost reluate.

ISU Dobrogea anunță că în zonă s-a intervenit cu Detașamentul Fripis cu o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ambarcațiune de scafandri de la Detașamentul Port cu trei scafandri.

ADVERTISEMENT

Cei doi tineri dați dispăruți sunt din localitatea Ovidiu. Din datele furnizate de presa locală, aflăm că familiile victimelor au cerut ajutor după ce au observat că aceștia nu au revenit acasă după mai multe ore.

Prietenii pescarilor spun că au observat pe lacul Siutghiol barca răsturnată și mai multe haine plutind. Alertați, pompierii au încercat să intervină inițial de pe malul lacului din zona Ovidiu, apoi de pe malul laculului din zona Mamaia, scrie Ziua Constanța.

ADVERTISEMENT

Au fost recuperate din apă mai multe plase de pescuit din lac, dar, tinerii nu au fost găsiți. Apoi, după mai multe ore de căutări, având în vedere că vremea se înrăutățea, ISU a decis sistarea operațiunii.

Vreme rea în Constanța. ANM a emis alertă cod galben

Operațiunile de salvare se desfășoară în condiții meteorologice extrem de dificile. Încă de duminică, 7 ianuarie, județul Constanța se află sub alertă cod galben ANM de vreme severă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că în cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

ADVERTISEMENT