News

Doi piloți ai Air France s-au bătut ca în filme, în cabina avionului. Un însoțitor de zbor a fost nevoit să-i păzească tot drumul

Doi piloți ai Air France s-au bătut în cabina avionului, fiind nevoie ca un însoțitor de zbor să-i păzească tot drumul rămas. Din fericire, zborul nu a fost afectat.
29.08.2022 | 15:26
Doi piloti ai Air France sau batut ca in filme in cabina avionului Un insotitor de zbor a fost nevoit sai pazeasca tot drumul
Air France, implicată într-un scandal.
ADVERTISEMENT

Piloții au fost suspendați pentru acest incident care a avut loc în timpul unui zbor între Geneva și Paris, în iunie.

Doi piloți ai Air France s-au bătut

Cei doi ar fi avut o mică dispută la scurt timp după decolare, finalizată cu o lovitură puternică din partea unuia dintre piloții-boxeri.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, un însoțitor de zbor și-a sacrificat timpul pentru a-i păzi pe piloți pe durata întregului zbor. Disputa nu a afectat pasagerii, însă compania a decis să-i suspende pe bătăuși, în momentul în care incidentul a ajuns public.

Agenția de investigație aeriană a Franței, BEA, e cea responsabilă de desecretizarea acestui incident. Conform sursei citate, cei de la BEA au emis un raport care sublinia că mai mulți piloți Air France au mari probleme în a respecta procedurile în timpul incidentelor de siguranță.

ADVERTISEMENT

Ancheta pornise în urma unui zbor Air France de la Paris în Congo, din decembrie 2020. În acel moment a existat o scurgere de combustibil , însă piloții nu au respectat procedura de urgență și nu au aterizat cât mai curând posibil. Motorul ar fi putut lua foc în orice moment, au concluzionat specialiștii care au anchetat incidentul.

Ancheta a dezvăluit că acel caz nu a fost singular, din contră au mai fost identificat trei astfel de cazuri în care piloții nu au respectat niciun protocol. Air France s-a apărat și s-a arătat mulțumită cu faptul că doar patru astfel de incidente au fost identificate, în condițiile în care Air france operează zilnic mii de zboruri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Air France a declarat că efectuează un audit de siguranță ca răspuns. Compania s-a angajat să urmeze recomandările BEA, care includ posibilitatea de a le permite piloților să-și studieze zborurile ulterior și de a face manualele de instruire mai stricte cu privire la respectarea procedurii.

Sindicatele piloților Air France au insistat că securitatea este primordială pentru toți piloții și au apărat acțiunile piloților în situații de urgență.

ADVERTISEMENT

BEA a investigat, de asemenea, un incident din aprilie, care a implicat un zbor Air France de pe aeroportul JFK din New York, care a suferit probleme de control al zborului la apropierea de aterizare la Paris.

ADVERTISEMENT