News

Doi polițiști răniți într-un accident rutier. Mașina lor s-a răsturnat într-o curbă

Doi polițiști au fost duși la spital după ce au suferit diverse leziuni ca urmare a răsturnării mașinii de serviciu în care se aflau.
15.04.2023 | 09:42
Doi politisti raniti intrun accident rutier Masina lor sa rasturnat intro curba
Mașina de poliție a suferit avarii serioase/ explozivnews24.ro
ADVERTISEMENT

Inspectoratul Județean de Poliție din Teleorman a anunuțat că doi dintre angajații săi au fost implicați într-un accindet rutier care a avut loc în localitatea Gălăteni, pe un drum județean, transmite explozivnews24.ro.

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, o autospecială condusă de patrula de poliție din cadrul Secției 11 Politie Rurală Gălăteni, în timp ce se afla în misiune, conform planului de acțiune, pe DJ 601 C, în comuna Gălăteni, având semnalele luminoase în funcțiune, în împrejurări care vor fi stabilite în urma cercetărilor, s-ar fi răsturnat în afara carosabilului”, se spune în comunicatul IPJ Teleorman.

ADVERTISEMENT

Ipoteza cea mai probabilă privind cauza accidentului este că oamenii legii nu au redus viteza mașinii atunci când au intrat în curbă, însă cercetările încă nu au finalizate, colegii celor doi încercând să stabilească circumstanțele exacte ale incidentului.

Mașina de serviciu, o Dacia Duster, s-a răsturnat și a ieșit în afara părții carosabile, suferind avarii serioase. Cei doi polițiști au fost răniți, iar echipajul de salvare i-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Accidente în care au fost implicate mașini de poliție

Cele mai recente accidente rutiere în care au fost implicate mașini de poliție au avut loc în toamna anului trecut. Pe 31 octombrie, un astfel de vehicul a luat foc în mers, pe șoseaua de centură a orașului Oradea.

Incendiul a fost provocat de o defecțiune a motorului, cu toate că mașina abia fusese scoasă din service. Accidentul nu s-a soldat cu victime întrucât alți șoferi au oprit mașinile și i-au ajutat pe polițiști să stingă focul extinctoarele.

ADVERTISEMENT

Consecințele au fost mai grave în cazul unui accident din 16 noiembrie, în județul Mehedinți. O autospecială de poliție care a avea semnalele luminoase pornite a izbit din față un automobil care circula regulamentar pe DN 6, între Strehaia și Drobeta – Turnu Severin.

Responsabil pentru producerea accidentului ar fi polițistul care conducea mașina întrucât a depășit pe linia continuă și a intrat pe contrasens, deși nu avea vizibilitatea necesară pentru această manevră, iar carosabilul era alunecos.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a soldat cu două persoane rănite. Unul a fost șoferul mașinii care circula regulamentar, iar al doilea a fost polițistul din vina căruia s-a petrecut accidentul. Acesta din urmă a putut fi scos din mașină doar după descarcerarea sa.

ADVERTISEMENT