News

Doi poștași din Bacău, acuzați că au furat banii din pensii timp de 3 ani. Cum au acționat

Doi poștași din Bacău sunt acuzați că au furat banii din pensii timp de trei ani, dar și cardurile sociale de care beneficiau pensionarii.
09.04.2023 | 11:48
Doi postasi din Bacau acuzati ca au furat banii din pensii timp de 3 ani Cum au actionat
Doi poștași din Bacău sunt acuzați că au furat banii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Faptele au fost comise timp de trei ani, iar la percheziții oamenii legii au descoperit 160.000 de lei, 11.000 de euro și 80 de lire sterline. Cei doi poștași au fost reținuți de polițiști. Se pare că poștașii profitau de naivitatea bătrânilor, care nu știau ce pensie au de primit și nu le dădeau victimelor cupoanele de pensie.

Doi poștași au furat banii de pensii timp de 3 ani

Pentru că schema lor a fost complexă, Poșta Română încearcă acum să afle câți bani au încasat cei doi poștași în acești trei ani. Cert e că dacă vor fi găsiți vinovați, angajații de la Poștă riscă să ajungă ani buni după gratii, conform Știrile PRO TV. Acest caz cu bani furați de angajați ai Poștei nu este singular.

ADVERTISEMENT

În luna noiembrie 2022, un angajat al Poștei fura 56.000 de euro chiar din mașina care transporta banii. Hoțul e chiar un angajat al instituției, care a simțit nevoia să fugă cu banii pentru a-și face de cap. De fapt, bărbatul în vârstă de 20 de ani a recunoscut că a ”spart” banii pe păcănele, haine și alte distracții.

“La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 11,47, un reprezentant al Poştei Române a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 11,40, un angajat, şofer transport valori la aceeaşi instituţie, l-a sesizat cu privire la faptul că, în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare a dispărut un sac ce aparţine Poştei Române, în care se afla suma de 278.000 lei, şi care ar fi fost sustras de însoţitorul acestuia, angajat la aceeaşi instituţie.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii din Chitila pentru efectuarea activităţilor specifice, în cauză fiind identificat delegatul, respectiv un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea faptei sesizate“, anunţa IPJ Ilfov.

După ce l-au prins pe făptaș, un tânăr de 20 de ani, și au ajuns la el acasă, oamenii legii au găsit bună parte din bani ascunși într-o sobă. Ulterior, tânărul a mărturisit că și-a luat haine și alte lucruri cu acești bani, pentru că își dorea să trăiască în lux.

ADVERTISEMENT

Conform surselor din anchetă, din totalul de 280.000 de lei furați, polițiștii au recuperat 225.000 de lei. Restul s-au dus pe haine, restaurante și păcănele, lucru mărturisit chiar de hoț. Așadar, hoțul a cheltuit în doar câteva zile 45.000 de lei, pe ”distracție” pentru că se săturase să fie sărac.

Întrebat de reporteri de ce a furat banii și ce a făcut cu ei, tânărul a răspuns, sincer: “Pentru că nu aveam. Ce am făcut? M-am distrat”. Pensionarii s-au speriat în acele zile, când au auzit că au rămas fără bani de pensii, însă Poșta Română i-a asigurat pe aceștia că nu se pune problema ca cineva să nu își vadă pensia din cauza acestui incident.

ADVERTISEMENT

Ulterior, reprezentantul Sindicatului Europol Dan Saltelechi preciza că hoțul a fost prins și cu ajutorul populației. ”Trebuie să ținem cont că în structurile specializate care pot să identifice astfel de persoane, prin mijloace tehnice, avem o singură structură și aceasta acționează la nivel național. Se stabilesc locurile pe care le-a frecventat, adrese de domiciliu fictive sau reale, se verifică cercul de prieteni. În astfel de cazuri este esențială colaborarea rapidă a polițiștilor specializați în diverse tehnici de urmărire și anchetă”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT