News

Doi pui de urs, găsiți într-un tomberon din Poiana Brașov. Jandarmii i-au eliberat în pădure

Jandarmii din Brașov au fost chemați să intervină, după ce doi pui de urs au fost găsiți blocați într-un tomberon din Poiana Brașov.
18.07.2021 | 22:26
Doi pui de urs gasiti intrun tomberon din Poiana Brasov Jandarmii iau eliberat in padure
ADVERTISEMENT

Doi pui de urs au venit în zona unor tomberoane din Poiana Brașov în căutare de hrană.

După ce au intrat într-unul din tomberoane, urșii nu au mai putut ieși și au fost găsiți acolo de către localnicii care au chemat jandarmii în ajutor.

În această dimineață am fost anunțați de prezența lor, în zona Coliba Haiducilor, din Poiana Brașov, în locul în care sunt depozitate resturile menajere. Echipajul nostru, care a intervenit în acest caz, i-a eliberat, iar puii au fugit în pădure”, se spune pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Brașov.

ADVERTISEMENT

Odată ajunși la fața locului, jandarmii au găsit o soluție foarte simplă: au răsturnat tomberonul. Puii au zbughit-o în pădure fără să stea pe gânduri.

Povestea poate părea simplă și ne bucurăm că a fost așa, pentru că ursoaica nu a fost observată în zonă. Prezența ei ar fi reprezentat un real pericol!”, susțin reprezentanții Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu intervenția jandarmilor pot fi văzute AICI.

Tânăr de 29 de ani, rănit grav de un urs în Harghita

Dacă imaginile de mai sus pot fi socotite amuzante, tot astăzi s-a înregistrat un atac al unui urs matur asupra unei persoane din județul Harghita.

Un bărbat de 29 de ani a fost rănit în zona pieptului și a fost transportat la spital cu un elicopter. Tragedia s-a produs în afara satului Păuleni, comuna Lupeni, din judeţul Harghita.

ADVERTISEMENT

Peter Szilard, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, a declarat că tânărul a suferit leziuni toracice şi abdominale. Pacientul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita se confruntă tot mai des cu probleme mari din cauza urșilor. Acestea cer ajutorul liderilor politici pentru rezolvarea unei probleme grave pentru locuitorii din zonă.

ADVERTISEMENT

Localnicii trebuie să se ferească des de urșii care coboară după mâncare.

“În localitatea Ghelinţa un urs care a intrat în habitatul uman alergând prin străzile localităţii a ajuns cumva într-o stradă care se înfunda, unde era un copil în faţa casei şi se juca. Ursul l-a muşcat şi l-a împins pe copil spre gard. Putea să-l omoare.

(…) Aş vrea să subliniez că nu suntem împotriva animalelor carnivore mari, dar nu putem să acceptăm ca în intravilanul localităţilor, în timpul zilei, să umble ursul, pentru că viaţa oamenilor este pusă în primejdie. În primele şase luni ale acestui an am avut mai multe apeluri la 112 – 242 – faţă de anul trecut când, pe parcursul a 12 luni, au fost numai 71 de apeluri.

Dacă ursul a intrat într-o gospodărie, oricum nu se poate face mimic. Vine Jandarmeria şi încearcă să-l alunge. Consider că ar fi necesar şi util să găsim o soluţie juridică în care putem îndepărta urşii din localităţile judeţului Covasna”, a precizat, vineri, 16 iulie, prefectul de Covasna, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT