News

Doi șoferi români de TIR au bătut un paznic în parcarea unei firme pentru că nu le-a permis să facă grătar

Petrecerea cu muzică și grătar s-a încheiat neașteptat pentru cei doi șoferi români. Au fost arestați de polițiștii din Austria.
30.10.2023 | 19:55
Doi soferi romani de TIR au batut un paznic in parcarea unei firme pentru ca nu lea permis sa faca gratar
Doi șoferi români de TIR au bătut un paznic în parcarea unei firme. Foto descriptiv Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi șoferi români de TIR au ajuns în arestul poliției din Austria, după ce au bătut un paznic în parcarea unei firme, iar apoi l-au amenințat cu un cuțit. Bărbații s-au enervat dintr-un motiv halucinant.

Doi șoferi români de TIR au bătut un paznic. S-au enervat că nu le-a permis să facă grătar

Incidentul a avut loc, duminică, în jurul orei 14:00, în Hörsching, Austria. Pentru că era ziua lor liberă, cei doi români s-au gândit să se relaxeze în stil tradițional românesc, cu un grătar și muzică.

ADVERTISEMENT

Locul ales pentru momentul de relaxare nu a fost tocmai potrivit. Conaționalii noștri au mers în parcarea unei companii de logistică și au dat drumul „petrecerii”. Au încins grătarul și au dat volumul muzicii la maxim.

Paznicul firmei, un uzbek în vârstă de 42 de ani, care le mai atrăsese atenția și înainte cu privire regulile companiei, a venit și le-a spus să oprească muzica. De altfel, angajatul companiei le-a precizat că nu au voie să facă grătar în parcarea respectivă.

ADVERTISEMENT

Șoferii români de TIR s-au enervat, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 46 de ani, l-a pus la pământ și l-a lovit cu pumnii. Ulterior, celălalt român, în vârstă tot de 46 de ani, l-a amenințat pe paznic cu un cuțit de bucătărie, notează laumat.at.

Din fericire, angajatul companiei a reușit să scape din mâinile românilor și să fugă de ei. La fața locului au fost chemați polițiștii, iar cei doi șoferi de TIR au fost arestați și duși la audieri. Acum sunt cercetați în stare de libertate.

ADVERTISEMENT

Un șofer român de TIR, mort într-o parcare din Olanda

Acest incident amintește de o tragedie care s-a produs, în urmă cu aproximativ o săptămână, într-o parcare de la granița dintre Olanda și Belgia. Un șofer român de TIR a fost găsit fără suflare, fiind victima unei crime.

Totul s-a petrecut în seara de 21 octombrie, într-o parcare aflată lângă punctul de trecere a frontierei Hazeldonk. Bărbatul a fost văzut de un alt șofer de TIR din Polonia, în timp ce s-a prăbușit la pământ. Acesta și-a dat seama că românul este rănit și l-a întrebat ce s-a întâmplat, însă nu a apucat să îi răspundă.

ADVERTISEMENT

„Stăteam aici, în cabină. Un bărbat mergea în față. A venit la mine, n-a spus nimic și a căzut brusc. Gâfâia puternic. Ce s-a întâmplat, l-am întrebat. Nu a spus nimic”, a transmis șoferul din Polonia. O anchetă este în desfășurare pentru a se stabili în ce împrejurări a avut loc evenimentul tragic și pentru a descoperi criminalul.

ADVERTISEMENT
Tags: