Life

Doi turiști au uimit autoritățile din Veneția. Au furat o gondolă și s-au plimbat cu ea 

Doi turiști au furat o gondolă din Veneția, după care s-au plimbat cu aceasta. Ce s-a întâmplat apoi cu indivizii? Fapta lor i-a uimit pe oamenii legii.
22.10.2022 | 22:18
Doi turisti au uimit autoritatile din Venetia Au furat o gondola si sau plimbat cu ea
Ce s-a întâmplat cu hotii dupa ce au fost prinși. Sursa foto (ilustrativ): facebook
ADVERTISEMENT

Doi turiști, despre care se crede că ar fi cetățeni francezi, au furat o gondolă din Veneția, de la stația Accademia. Ulterior, hoții s-au plimbat cu aceasta.

Doi turiști francezi au furat o gondolă din Veneția și s-au plimbat cu ea. Cum s-au dat de gol

Totul s-a petrecut la 1 noaptea, de-a lungul Canalului Grande. Pe lângă faptul că au furat gondola, din aceasta au aruncat husele, pernele, decorațiunile și alte obiecte de valoare, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Făptașii au fost prinși după ce localnicii au observat gondola cum mergea în zigzag, li s-a părut suspect și au alertat autoritățile, așa cum a transmis proprietarul Giorgio Bognolo.

”O foloseau ca pe o canoe, dar o gondola nu este ca o canoe, nu navighează drept. Nu este o barcă ușor de manevrat, se mișcă de colo-colo și se oprește.

ADVERTISEMENT

O vâslești în picioare, cu forcola. Trei băieți și-au dat seama imediat că a fost furată, i-au oprit și au sunat la poliție. Mi-au salvat gondola, altfel cine știe unde ar fi ajuns până dimineață”, a spus autorităților proprietarul Giorgio Bognolo.

Bognolo a mai declarat și că hoții sunt doi bărbați, în vârstă de 30 de ani și care s-au amuzat atunci când au fost prinși de poliție. De altfel, gondolele nu sunt produse ieftine.

ADVERTISEMENT

”Păreau fericiți, cu adevărat fericiți. Nu și-au cerut scuze. Erau reci, era urât, asta m-a durut cu adevărat. Râdeau de parcă totul era un joc.
Au făcut un lucru foarte urât.

Dacă aș face așa ceva în Franța, ar încuia cheia. Sunt extrem de norocoși că au făcut-o în Italia. Poliția ne-a ținut separați, dar aș fi vrut să-i pălmuiesc”, a mai spus proprietarului gondolei, care a fost sculptată manual și a costat 60.000 de euro. Pentru întreținere, i se alocă anual 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cei doi turiști au fost reținuți. Trebuie să achite daune de zeci de mii de euro

În urma furtului, turiștii au fost reținuți, iar pe numele lor s-au emis dosare civile. Pe lângă asta, vor trebui să achite și daune de peste 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT