Life

Doliu în floclorul românesc. Artistul Petrică Vița s-a stins din viață

Este doliu în folclorul românesc. Artistul bănățean Petrică Vița s-a stins din viață. O boală cruntă l-a răpus la doar 56 de ani.
26.06.2023 | 21:41
Doliu in floclorul romanesc Artistul Petrica Vita sa stins din viata
Ce boală l-a răpus pe artistul de muzică populară. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Taragotistul Petrică Vița a murit. Și-a dat ultima suflare luni după-amiază, la vârsta de 56 de ani, după o luptă grea cu cancerul de piele. Anunțul decesului a fost dat de membrii familiei sale. Toți apropiații lui sunt profund îndurerați.

Taragotistul bănățean Petrică Vița a murit. A pierdut lupta cu cancerul la doar 56 de ani

Petrică Vița a primit în urmă cu șase ani diagnosticul de cancer de piele, din partea medicilor. Puțini au fost cei care au știut de suferința sa, deoarece el nu a vrut să-i cunoască toată lumea drama. Anul acesta, a fost nevoit să-și amâne toate concertele și restul evenimentelor unde era solicitat să cânte, pentru a se putea trata de boala necruțătoare.

ADVERTISEMENT

Solistul era internat la o clinică din Viena, unde doctorii sperau să-l salveze. Acolo, însă, s-a lovit și de dificultatea de a-și mai acoperi costurile, 60.000 de euro pe săptămână. Zilele trecute, familia și toți cei dragi au făcut apel la donații pentru ca Petrică Vița să-și poată continua viața.

”(…) Petrică Vița nu va putea onora contractele sale în acest an, dar având încredere în el și în bunul Dumnezeu, știu că va depăși această perioadă dificilă din viața lui. Începând de anul viitor, el va fi din nou alături de mine și de formația VIP MUSIC, așa cum ne-a obișnuit de aproape o viață (…)”, transmitea soția taragotistului.

ADVERTISEMENT

Fiica lui Petrică Vița este devastată de durere. Ea a anunțat pe rețelele de socializare că părintele său nu mai este, precizând că nu știe cum va mai putea merge mai departe de acum încolo fără el. Tânăra a avut o legătură strânsă cu tatăl ei.

”NUUUU TATI !!!!!! NUUUUUU !!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi. TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE!!!!! Vei rămâne tatăl meu mereu!!!! Dumnezeu să te aibe în paza lui!!!!! Ce mă fac eu fără tine???? Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume!!!! TE IUBESC, TATI MEU!!!!!”, a scris pe rețelele de socializare fiica lui Petrică Vița.

ADVERTISEMENT

Colegii de breaslă, îndurerați de pierderea lui Petrică Vița

Pe pagina de facebook a interpretului de muzică populară sunt o mulțime de mesaje de condoleanțe din partea celor dragi, inclusiv din partea colegilor de breaslă. Toți sunt șocați de faptul că a murit și au doar cuvinte de laudă la adresa lui.

”Prieten drag cu suflet cald si bu , om care nu a stiut sa spuna NU SE POATE , care a ajutat si a fost alaturi de prieteni, alaturi de oameni si mai ales a stiut sa-si iubeasca familia si prietenii mai presus de orice”/ ”Astăzi s-a crapat cerul in doua! Dumnezeu și-a dus un dirijor ptr orchestra îngerilor ! Dumnezeu să te odihneasca in pace prietenul meu frate Petrică Vița”, sunt o parte dintre mesajele de condoleanțe.

ADVERTISEMENT

Petrică Vița a lăsat în urma sa o fiică pe nume Georgiana, care este de profesie tot artist de muzică populară, și pe soția lui, Ramona Vița. De altfel, un întreg repertoriu de cântece a fost lăsat de interpret celor care îi apreciau muzica.

ADVERTISEMENT
Tags: