Sport

Doliu în fotbalul timișorean. A murit unul dintre jucătorii de legendă ai Politehnicii, care o elimina pe Celtic din Cupa Cupelor

O veste tristă a cuprins fotbalul timișorean. Titi Nicolae, fost component al echipei Poli Timișoara, a murit astăzi, 13 octombrie 2022, chiar în ziua în care împlinea 62 de ani.
13.10.2022 | 18:43
Doliu in fotbalul timisorean A murit unul dintre jucatorii de legenda ai Politehnicii care o elimina pe Celtic din Cupa Cupelor
Titi Nicolae (primul din dreapta, jos), fostul fotbalist al celor de la Poli Timișoara, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Sursă foto: Ripensia Sport Magazin.
ADVERTISEMENT

Este doliu în fotbalul timișorean. Titi Nicolae, fostul jucător de legendă al lui Poli Timișoara, s-a stins din viață în ziua în care a împlinit 62 de ani. Fostul fotbalist a fost pe teren în meciul cu Celtic din Cupa Cupelor.

Doliu în fotbalul timișorean. Titi Nicolae s-a stins din viață la 62 de ani

Titi Nicolae s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani după o luptă lungă cu boala. Fostul mijlocaș stânga al lui Poli Timișoara a murit joi, 13 octombrie.

ADVERTISEMENT

Titi Nicolae a făcut parte din echipa legendară care o elimina pe Celtic în „dubla” din Cupa Cupelor în 1980. În meciul tur, pe Celtic Park, Titi Nicolae a fost titular, în timp ce în returul de la Timișoara, pe stadionul numit pe vremea aceea „1 Mai”, Titi Nicolae l-a înlocuit pe Dembroschi.

Poli Timișoara a pierdut 2-1 în Scoția, însă a câștigat scor 1-0 pe teren propriu, iar grație golului marcat în deplasare, bănățenii reușeau o performanță istorică și o eliminau pe Celtic din Cupa Cupelor.

ADVERTISEMENT

Titi Nicolae, titular la 20 de ani în finala Cupei României: Politehnica Timișoara – Steaua București

În același an, Titi Nicolae câștiga Cupa României alături de Politehnica Timișoara în fața Stelei București. Fostul fotbalist s-a aflat încă din primul minut pe teren, la doar 20 de ani neîmpliniți.

Anunțul dispariției fostului fotbalist a fost confirmat și de oficialii „alb-violeților” pe pagina de Facebook. „Veste tristă pentru suflarea polistă.

ADVERTISEMENT

„Titi Nicolae, component al echipei de vis a “studenţilor”, care a câştigat Cupa României în 1980 şi care a eliminat marele Celtic din eurocupe, ne-a părăsit după o luptă de lungă durată, chiar azi, când împlinea 62 de ani! Dumnezeu să-l odihnească, condoleanţe familiei!”, a fost anunțul celor de la Politehnica Timișoara pe pagina oficială de Facebook.

Titi Nicolae a pierdut lupta cu boala

Titi Nicolae ducea o luptă cruntă cu boala. Fostul mijlocaș de bandă al celor de la Politehnica Timișoara a suferit mai multe operații.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Titi Nicolae a decedat pe 13 octombrie, după orele prânzului, iar fanilor „alb-violeților” le va rămâne doar amintirea fotbalistului care a scris istorie pentru echipa bănățeană.

Titi Nicolae s-a născut la 13 octombrie 1960, la Ciacova (județul Timiș) și s-a stabilit la Ghilad (județul Timiș). În cariera de fotbalist, Titi Nicolae a mai evoluat pentru CFR Timișoara, în divizia B.

ADVERTISEMENT