News

Doliu în învățământul din România. A murit subit

Este doliu în învățământul din România, după ce un profesor a murit în mod subit. Avea o afecțiune cronică, iar medicii nu l-au putut salva.
21.03.2024 | 19:42
Doliu in invatamantul din Romania A murit subit
Un profesor a murit subit. Doliu în învățământul românesc. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este doliu în învățământul din România, după ce un profesor s-a stins din viață la numai 50 de ani. Acesta suferea de o afecțiune cronică și a decedat în propria locuință. Soția sa a chemat ambulanța, dar nu s-a mai putut face nimic.

Doliu în învățământul din România. Un profesor apreciat a murit subit, la numai 50 de ani

Învățământul din Botoșani este în doliu după ce un profesor de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” (CNME) a încetat din viață la doar 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Apropiații cadrului didactic, precum și colegii acestuia sunt îndurerați după pierderea suferită, mai ales că totul s-a întâmplat brusc. Colegii săi, dar și directoarea Colegiului, au transmis mesaje.

Acesta și-a dat ultima suflare în propria locuință. Cadrul didactic suferea de o afecțiune cronică, iar aceasta s-a agravat în mod subit. Marius Barczak era profesor în cadruș Catedrei de Engleză a unității de învățământ.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, profesorul s-a simțit rău, iar soția sa, tot cadru didactic, a solicitat ajutorul medicilor. Un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns la domiciliul profesorului.

Cadrele medicale nu au mai putut face, însă, nimic, întrucât manevrele de resuscitare au fost fără succes. Profesorul din Botoșani a suferit un stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

“Cu toţii suntem marcaţi de acest eveniment tragic. Suntem alături de colega noastră, Dana Barczak, în aceste clipe grele, cauzate de pierderea prematură a soţului”, a transmis profesor Cristina Chiriac, directorul Colegiului, potrivit monitorulbt.ro.

Ceilalți profesori de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” vor fi alături de colega lor, soția cadrului didactic decedat, care trece printr-o perioadă foarte grea după pierderea suferită.

ADVERTISEMENT

“Colectivul de cadre didactice de la catedra de limbă engleză de la Colegiul Național Mihai Eminescu este alături de colega lor, profesor Dana Barczak, la pierderea prematură și fulgerătoare a soțului Erich Marius Barczak. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul transmis de profesorii Colegiului.

Profesorul Erich Marius Barczak a mai predat limba engleză la Grup Școlar Industrie Ușoară. După aceea, a avut o carieră ca ofițer SRI. După ce s-a pensionat ca ofițer, s-a întors la catedră, informează botosaninews.ro.

ADVERTISEMENT