Life

Doliu în învățământul românesc: ”Drum lin spre stele, domnule profesor!”

Doliu la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Un cadru didactic foarte îndrăgit a încetat din viață. Era specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale.
20.03.2024 | 19:40
Doliu in invatamantul romanesc Drum lin spre stele domnule profesor
Doliu la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Un cadru didactic foarte îndrăgit a încetat din viață. Era specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale. Sursa foto: ulbsibiu.ro / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în învățământul românesc. „Drum lin spre stele, domnule profesor!”, este o mică parte din mesajul transmis de reprezentanții facultății unde bărbatul ocupa catedra Departamentului de Inginerie Industrială şi Management.

Doliu la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Un cadru didactic foarte îndrăgit a încetat din viață. Era specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale

Doliu la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Un cadru didactic foarte îndrăgit a încetat din viață. Era specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale. Mai exact, este vorba de prof. univ. dr. Dan Paul Ștefănescu.

ADVERTISEMENT

„Cu profund regret, Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu se desparte de cel care a fost prof. univ. dr. Dan Paul Ștefănescu, un mare specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale, cadru didactic al Departamentului de Inginerie Industrială şi Management (programul de licenţă Transportul, Depozitarea şi Distribuţia Hidrocarburilor şi programul de master Ingineria şi Managementul Gazelor Naturale).

Prof. univ.dr. Dan Paul Ștefănescu a fost un spirit viu şi o voce aparte în peisajul specialiştilor din zona de competenţă ce vizează exploatarea, depozitarea şi distribuţia gazelor naturale.

ADVERTISEMENT

Pe zona de activitate profesională trebuie menţionată contribuția sa remarcabilă în cadrul S.N.G.N. Romgaz S.A. unde în ultima perioadă a ocupat poziţia de Director Exploatare şi Producţie. 

A fost unul dintre specialiştii acestui domeniu, cu o activitate deosebită şi neîntreruptă în ceea ce privește exploatarea şi producţia gazelor naturale, atât la Târgu Mureş, oraşul natal, cât şi la Mediaş”, este anunțul făcut de Universitatea Lucian Blaga pe pagina personală.

ADVERTISEMENT

„Îi suntem recunoscători profesorului Dan Paul Ștefănescu pentru întreaga sa activitate pusă în slujba comunității academice și a generațiilor viitoare. Drum lin spre stele, domnule profesor!, au mai transmis reprezentanții Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Cine a fost profesorul Dan Paul Ștefănescu.

Dan Paul Ștefănescu lucra la Facultatea de Inginerie, fiind cunoscut drept un specialist în domeniul ingineriei gazelor naturale. Ocupa acest post de foarte multă vreme. De asemenea, a scris 6 cărţi de specialitate și peste 90 de articole publicate în ţară şi străinătate.

ADVERTISEMENT

În plus, regretatul profesor a fost coautor al unei invenţii din domeniul distribuţiei gazelor, autor a 8 suporturi de curs pentru programe de licență si de masterat. Totodată, Dan Paul Ștefănescu a fost fondatorul şi redactorul – şef al Revistei Naţionale de Gaze Naturale.

Începând cu anul 2011 cadrul didactic din Sibiu a avut calitatea de visiting professor, la AGH University of Science and Technology din Cracovia. Și-a început colaborarea cu Facultatea de Inginerie a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu în anul 1996, în rolul de cadru didactic asociat.

Din 2001 a început să ocupe postul de conferenţiar universitar, iar din 2005 avea poziţia de profesor universitar. A predat discipline specifice, cum ar fi ingineria zăcămintelor de gaze naturale și reabilitarea zăcămintelor mature de gaze naturale.

De asemenea, Dan Paul Ștefănescu a mai predat înmagazinarea şi comercializarea gazelor naturale (cursuri Master) și maximizarea factorului de recuperare al gazelor naturale prin remodelare geologică şi
simulare numerică (cursuri Master).

ADVERTISEMENT
Tags: