News

Un cunoscut profesor de limba română a murit la 36 de ani. Dascălul oferea gratuit copiilor lecții pe Facebook

Profesor celebru pentru lecții gratuite pe Facebook a murit la doar 36 de ani. Acesta era grav bolnav de mai multe luni
23.01.2024 | 13:16
Un cunoscut profesor de limba romana a murit la 36 de ani Dascalul oferea gratuit copiilor lectii pe Facebook
Un celebru profesor de limba română, care oferea lecții gratuit pe Facebook, a murit la 36 de ani. Sursa foto: Facebook/Editura ART Creativ Bucureşti
ADVERTISEMENT

Profesorul de limba română, Bogdan Cristea, care era cunoscut în mediu online pentru lecții gratuite, a murit la doar 36 de ani. Vestea i-a șocat pe toți cunoscuţii profesorului, iar anunțul a fost făcut de sora lui pe pagina „Prof.Cristea”.

Profesorul era bolnav de luni de zile

Bogdan Cristea anunța în luna octombrie că intră în concediu medical pentru că are probleme de sănătate, dar a precizat că „nu sunt grave”. El însă nu a mai revenit cu alte postări.

ADVERTISEMENT

„Dragii mei elevi, dragii mei părinți, vă anunț că o perioadă nu voi mai fi prezent pe această pagină din cauza unor probleme medicale. Nu sunt grave, însă necesită a-mi lua un concediu medical. Vă mulțumesc pentru înțelegere! P.s. pagina va rămâne!”, a fost postarea profesorului.

În urmă cu doar cinci zile, sora profesorului a postat un mesaj pe pagina acestuia și a făcut apel la comunitate să se roage pentru Bogdan.

ADVERTISEMENT

„Sunt sora îndrăgitului profesor Prof. Cristea! Domnul profesor trece prin momente greu încercate de viață și are nevoie de noi și rugăciunile noastre. De aceea doresc astăzi ora 19 sa ne rupem 30 de minute din timpul nostru și să vă rugați alături de noi pentru el! Dumnezeu să ne binecuvânteze, iar pe el sa îl întărească!”, a scris sora profesorului.

Vestea tristă a venit marți dimineață

Tot sora profesorului a venit pe pagina de Facebook cu vestea tristă a morții profesorului de limba română, Bogdan Cristea, dar cauza morții sau boala de care a suferit este necunoscută.

ADVERTISEMENT

„O dimineața sumbră! O dimineața în care mi-aș fi dorit să fie la nesfârșit…O dimineața în care orice voiam sa aud…nu ca vei scrie printre stele…Drum lin spre o nouă lume…lume fără sfârșit! Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne vegheze frumos!”, este mesajul plin de durere, transmis marți dimineața de sora profesorului.

Profesorul a ajutat mii de elevi pe Facebook

Bogdan Cristea era profesor de limba română și îi ajuta zilnic pe copii prin intermediul paginii sale de Facebook să se pregătească pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. El le răspundea copiilor la toate mesajele și oferea toate lecțiile gratuit. Pagina lui de Facebook strânsese aproximativ 100.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era născut în județul Vaslui, comuna Vutcani. Profesorul Cristea a predat mulți ani în București, iar între timp a creat o pagină de Facebook. Aceasta s-a numit inițial „Nouă Limba”, iar apoi „Prof. Cristea”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: