Life

Doliu în jurnalismul românesc. A murit un cunoscut ziarist la doar 48 de ani

Este doliu în jurnalismul românesc. Un cunoscut ziarist a încetat din viață la doar 48 de ani. Care a fost cauza decesului?
03.06.2023 | 17:39
Doliu in jurnalismul romanesc A murit un cunoscut ziarist la doar 48 de ani
Ce boală i-a luat viata jurnalistului. Sursa foto: Reper Media
ADVERTISEMENT

Un cunoscut ziarist român a încetat din viață la vârsta de 48 de ani. Era un susținător al presei tipărite și a fost răpus de o afecțiune cruntă, o tumoare cerebrală. Deși în urmă cu câțiva ani a fost operat în Germania, în toamna lui 2022 boala a recidivat.

Un renumit jurnalist a murit la doar 48 de ani. O tumoare cerebrală l-a răpus

Adi Ilinca, un renumit jurnalist argeșean, a suferit enorm, în ultimele clipe din viață, potrivit apropiaților săi. Bărbatul nu mai cântărea decât 40 de kilograme, de o lună, era puțin conștient, iar medicii și-au dat seama că nu mai au cum să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Mama jurnalistului suferă profund de când a aflat de pierderea fiului, mai ales că a stat internată cu el, fiind și ea bolnavă. Prietena lui Adi Ilinca, Mădălina Baban, a declarat pentru presa locală, jurnaluldearges.ro, cele menționate,

”Din păcate, a murit aseară (vineri, 26 mai, n.r). Niciun medic nu mai avea ce să-i facă. Mai avea doar 40 de kilograme. De o lună era o legumă. Acum este la pompele funebre (…)”, a transmis prietena lui Adi Ilinca, în ziua decesului.

ADVERTISEMENT

Adi Ilinca era internat în azilul ”Casa Seniorilor” din Pitești, iar în urmă cu șapte ani a pusele bazele unui săptămânal pe care l-a numit ”Impuls de Argeș”. Publicația era tipărită și mulți nu-i dădeau speranțe că va rezista, având în vedere amploarea tehnologiei. Însă, pasiunea lui Adi Ilinca pentru scris a fost mai puternică.

“Acum şapte ani când a făcut Impulsul, cam tot ce era presă scrisă se închidea. I-am spus atunci că n-o să reziste pe piaţă mai mult de şase luni. Şi uite că a rezistat până acum! A fost printre ultimii nebuni ai presei scrise, un maniac al presei scrise” , a declarat Sorin Simion, jurnalist local și prieten cu Adi Ilinca.

ADVERTISEMENT

Ultimele dorințe ale jurnalistului decedat

De asemenea, pe patul de moarte, jurnalistul Adi Ilinca și-a rugat prietena să aibă grijă de mama lui în continuare. A fost condus pe ultimul drum, luni, 29 mai, în satul Berevoiești, dorindu-și să fie înmormântat lângă tatăl său, a mai dezvăluit Mădălina Baban.

”Comunicam cu el prin strângere de mână. Când era „da”, mă strângea de mână. Și tot timpul, să nu plec de lângă el. Îmi lua mâna, mi-o ducea la inimă și îl întrebam: Ce, mă, Adiță? Îmi arăta că mă iubește. M-a pus să-i promit că o să am grijă de mama lui (cu care a stat în aceeași camera la azil). Mi-a zis ca slujba de înmormântare să fie aici, la Pitești, apoi să fie înmormâtat la Berevoești, lângă tatăl lui, iar masa să fie tot aici, la Pitești, să-i chem prietenii, foști colegi…”, a mai transmis prietena jurnalistului.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink