Life

Doliu în lumea artelor. Filmul românesc e mult mai sărac după această dispariție

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste.
26.09.2023 | 00:00
Doliu in lumea artelor Filmul romanesc e mult mai sarac dupa aceasta disparitie
Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea artelor. Filmul românesc e mult mai sărac după această dispariție. Anunțul a fost făcut pe o pagină de pe Facebook, unde oamenii au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe. Regretata actriță avea numai 56 de ani.

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste. Pagina Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra a anunțat că Adina Cristescu a murit.

ADVERTISEMENT

Vedeta din producțiile Aferim și 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile avea numai 56 de ani, fiind născută pe 17 august 1967, la București. În momentul de față nu se cunoaște cauza decesului. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii Boteanu, din spatele Ateneului Român, începând de marți, 26 septembrie, după ora 16:00.

Slujba de înmormântare urmează să aibă loc în cursul zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, între orele 12:30-13:00, la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu din comuna Potlogi din județul Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului.

Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…”, este anunțul făcut public pe Facebook despre moartea actriței.

ADVERTISEMENT

Marian Râlea și Monica Davidescu au transmis mesaje emoționante după ce au aflat de trecerea în neființă a artistei Adina Cristescu. Regretata actriță este cunoscută pentru talentul său, lucrând cu regizori precum Radu Jude și Cristi Puiu.

Cine a fost actrița Adina Cristescu

Adina Cristescu are o carieră înfloritoare ca și vedetă de teatru și voce, dar a lucrat și ca profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. A absolvit studiile IATC Ion Luca Caragiale (UNATC) și a jucat la mai multe teatru din România.

ADVERTISEMENT

Printre instituțiile unde a performat de-a lungul vremii se numără Teatrul Național Ion Luca Caragiale, Teatrul Odeon și Teatrul Excelsior. De asemenea, a jucat în filme ca Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari și Aferim.

Totodată, regretata Adina Cristescu a putut fi urmărită și în pelicula 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, lansată în anul 2007, și unde a avut mai mulți colegi renumiți. Și-a lăsat amprenta în actorie prin rolul de Buna Poveștilor.

Mai mult decât atât, regretata actriță a mai fost remarcată în alte distribuții importante precum: Cenușa păsării din vis (1989) sau Prea târziu (1996). În plus, artista a reprezentat o importantă figură în lumea artistică din România.

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Cristina Cioran, la un pas de împăcare cu fostul iubit, de Sărbători
Cristina Cioran, la un pas de împăcare cu fostul iubit, de Sărbători
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română