Life

Doliu în lumea filmului. A murit actorul care l-a interpretat pe Dumbledore în filmele Harry Potter

Doliu în lumea filmului după ce un faimos actor din Harry Potter a murit. Este vorba despre cel care l-a interpretat pe Dumbledore.
28.09.2023 | 16:29
Doliu in lumea filmului A murit actorul care la interpretat pe Dumbledore in filmele Harry Potter
A murit actorul care l-a interpretat pe Dumbledore în filmele Harry Potter. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea filmului după ce faimosul actor Sir Michael Gambon din Harry Potter a murit. Acesta a jucat rolul profesorului Albus Dumbledore, în șase dintre cele opt filme Harry Potter.

A murit actorul care l-a interpretat pe Dumbledore în filmele Harry Potter

Conform ultimelor informații, faimosul actor a murit la spital. Acesta avea 82 de ani. În ceea ce privește cauza morții, familia sa a venit cu niște detalii cât se poate de dureroase. Sir Michael Gambon care a jucat în seria de filme Harry Potter a murit în urma unei crize de pneumonie, arată BBC.

ADVERTISEMENT

Se pare că acesta a murit la spital, liniștit, spune familia. De asemenea, soția și fiul său i-au fost alături până în ultimul moment. Totodată, familia a mai făcut un apel la respectarea intimității și a confidențialității și le-a mulțumit tuturor pentru mesajele de sprijin.

„Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul Fergus lângă pat, în urma unei crize de pneumonie. Michael avea 82 de ani.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să ne respectați confidențialitatea în acest moment dureros și vă mulțumim pentru mesajele dumneavoastră de sprijin și dragoste”, a fost mesajul transmis de familie, potrivit BBC.

Sir Michael Gambon a fost numit cavaler în 1998

Menționăm faptul că actorul Sir Michael Gambon a reușit să se facă remarcat cu rolul profesorului Albus Dumbledore din Harry Potter. De asemenea, a fost apreciat de publicul larg până în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește restul carierei sale, Sir Michael a apărut și în Fantastic Mr Fox, unde a jucat rolul detectivului francez Maigret. Totodată, el a jucat în The Singing Detective. La debutul său, acesta a jucat și la Teatrul Național a lui Laurence Olivier din Londra.

Iar de-a lungul timpului a fost răsplătit pe măsură pentru activitatea sa. Sir Michael Gambon a câștigat trei premii Oliver pentru spectacole în producțiile Teatrului Național.

ADVERTISEMENT

Menționăm că celebrul actor a fost nominalizat la premiile Emmy pentru rolul său în rolul domnului Woodhouse într-o adaptare după Emma a lui Jane Austen în 2010. Totodată și pentru rolul președintelui Lyndon B Johnson în Path to War în 2002 a fost nominalizat.

Celebrul actor din Harry Potter a apărut ultima oară pe scenă în anul 2012, într-o producție londoneze a piesei lui Samuel Beckett All That Fall. Totodată, pentru activitatea sa de-a lungul anilor, acesta a fost numit cavaler în 1998.

Amintim că în primăvara acestui an, un alt actor din seria de filme Harry Potter a murit. Este vorba despre Paul Grant, actorul care a interpretat rolul unui goblin în ”Harry Potter și Piatra Filozofală”. De asemenea, el a jucat rolul lui  ”Ewok”, în ”Războiul Stelelor-Întoarcerea lui Jedi”. 

ADVERTISEMENT
Tags: