Life

Doliu în lumea filmului. A murit actrița considerată cea mai frumoasă femeie din lume

Doliu în lumea filmului. Este mare tristețe la nivel mondial pentru că a murit actrița considerată cea mai frumoasă femeie din lume
16.01.2023 | 16:18
Doliu in lumea filmului A murit actrita considerata cea mai frumoasa femeie din lume
Doliu în lumea filmului. A murit actrița considerată cea mai frumoasă femeie din lume Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Actrița de origine italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani. Acesta a fost numită la vremea ei cea mai frumoasă femeie din lume.

Doliu în lumea filmului. A murit actrița Gina Lollobrigida

Actrița era supranumită Lollo, fiind alintată de fani. Aceasta a fost considerată o adevărată legendă a cinematografiei din Italia, care iată că s-a stins acum după numeroase probleme de sănătate, relatează agenția de presă ANSA.

ADVERTISEMENT

„La Lollo” s-a stins din viață într-o clinică din Peninsulă, după cum a relatat avocata sa. Mai multe detalii despre trecerea sa în neființă nu s-au dat.

Actrița „La Lollo” a mai suferit un accident în propria casă, ea fiind operată de urgență după ce a căzut și s-a lovit la femur, în septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani din viață, ea s-a retras din lumea cinematografiei și a încercat să se facă remarcată în alte arii profesionale legate tot de arta frumosului, anume sculptura și fotografia.

Gina Lollobrigida, un sex simbol în tinerețe

Gina Lollobrigida nu numai că a fost considerată un sex simbol în tinerețea sa, dar chiar a fost numită în repetate rânduri cea mai frumoasă femeie din lume, fiind alături de Sophia Loren una dintre figurile remarcabile din cinematografia italiană.

ADVERTISEMENT

Aceasta a jucat și cu vedete de la Hollywood cum ar fi Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra, iar unele dintre cele mai celebre filmae ale sale au fost “Beat the Devil” (1952) şi “The Hunchback of Notre Dame” (1956).

Datorită faimei sale, faimoasa actriță care s-a stins din viață a încercat să intre și în politică și a candidat la Parlamentul European, iar ulterior și în cel italian, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Ministrul italian al Culturii a transmis un mesaj după moartea faimoasei actrițe.

“Rămas bun de la o divă a marelui ecran, protagonistă a mai mult de o jumătate de secol de istorie a cinematografiei italiene. Farmecul ei va rămâne etern”, a spus Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Tags: