Life

Doliu în lumea muzicii! O celebritate, înmormântată în secret: „Un om mare”

Doliu în lumea muzicii! Un cunoscut profesor, creator de artiști, a fost înmormântat astăzi, în mare secret. FANATIK are detaliile.
15.12.2023 | 14:00
Doliu in lumea muzicii O celebritate inmormantata in secret Un om mare
Doliu în muzică. A murit un creator de talente. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii! Un cunoscut profesor, creator de talente s-a stins din viață și a fost înmormântat astăzi, 15 decembrie 2023, fără mare tam-tam. Unul din foștii săi elevi, saxofonistul Nelu Popa, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK despre omul care i-a marcat viața.

Doliu în lumea muzicii! A murit un creator de talente, îngropat în mare secret

Fostul partener de scenă al lui Carmen de la Sălciua este extrem de trist pentru că azi s-a despărțit definitiv de mentorul său, profesorul Gheorghe Bădău, cunoscut și sub numele de om-orchestră în zona Munților Apuseni.

ADVERTISEMENT

Nelu Popa a spus că Bădău a provocat un doliu uriaș atât în rândul artiștilor pe care i-a învățat să cânte, cât și în rândul celor care nu au luat calea muzicii, dar care l-au respectat până în ultima clipă.

Saxofonistul a declarat, pentru FANATIK, că l-a condus pe ultimul drum pe profesorul Gheorghe Bădău cu multă amărăciune. Se aștepta ca oficialitățile orașului din care provine să fi trimis pe cineva, însă omul-orchestră a fost îngropat în anonimat.

ADVERTISEMENT

Nelu Popa le-a bătut obrazul autorităților și a dezvăluit că a făcut, împreună cu alți instrumentiști, un gest emoționant la înmormântarea care a avut loc în oraș. I-au cântat profesorului care i-a strunit melodiile învățate de la el, ca un ultim omagiu.

Nelu Popa, dezvăluiri despre ”omul-orchestră”

„Bădău Gheorghe a fost înmormântat astăzi. A fost un formator al tuturor talentelor. I se spunea omul-orchestră, căci știa să cânte la toate instrumentele. Datorită lui cântăm foarte, foarte mulți și ne câștigăm pâinea în ziua de azi, pentru că el ne-a învățat, el ne-a învățat nu doar să cântăm… Ne-a învățat și să fim oameni. A fost la multe din oficialitățile din orașul Câmpeni diriginte, profesor.

ADVERTISEMENT

A fost și director de școală în orașul Câmpeni… A fost unul dintre cei mai importanți oameni ai Munților Apuseni, cel mai mare formator de copii care a existat, de tinere talente… 

Știa să cânte de când era copil, a studiat apoi toate instrumentele. A fost un mare creator de talente. Un profesor care nu a fost ca toți profesorii. Știa să fie și director, un om mare”, a declarat Nelu Popa, pentru FANATIK, despre omul pentru care o parte a industriei muzicale e în doliu.

ADVERTISEMENT

Așa cum precizam în rândurile de mai sus, Nelu Popa arată cu degetul către primăria orașului în care locuiește pentru indiferența cu care l-a tratat în ziua înmormântării pe profesorul care a schimbat destinele a sute de elevi prin dedicarea sa.

doliu
Doliu în muzică. Gheorghe Bădău a murit la 75 de ani

Saxofonistul i-a cântat mentorului său la înmormântare

„Am rămas supărat că nici măcar Primăria Câmpeni n-a trimis un om la înmormântare. Totuși, e unul din cei mai importanți oameni din zona noastră. Astăzi am fost să îl conducem pe ultimul drum.

Ne-am adunat mai mulți prieteni, colegi care ne câștigăm pâinea din muzică. Am mers cu instrumentele și am cântat primele melodii învățate de la el. Azi i le-am cântat noi lui”, ne-a mai spus Nelu Popa.

Gheorghe Bădău a murit la vârsta de 75 de ani și anul trecut primise distincția de cetățean de onoare al orașului Câmpeni. Artistul era supranumit „Omul-orchestră al Munțilo Apuseni” datorită abilității de a cânta la absolut orice instrument muzical.

ADVERTISEMENT