Life

Doliu în lumea muzicii! O celebritate, înmormântată în secret: „Un om mare”

Doliu în lumea muzicii! Un cunoscut profesor, creator de artiști, a fost înmormântat astăzi, în mare secret. FANATIK are detaliile.
15.12.2023 | 14:00
Doliu in lumea muzicii O celebritate inmormantata in secret Un om mare
Doliu în muzică. A murit un creator de talente. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii! Un cunoscut profesor, creator de talente s-a stins din viață și a fost înmormântat astăzi, 15 decembrie 2023, fără mare tam-tam. Unul din foștii săi elevi, saxofonistul Nelu Popa, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK despre omul care i-a marcat viața.

Doliu în lumea muzicii! A murit un creator de talente, îngropat în mare secret

Fostul partener de scenă al lui Carmen de la Sălciua este extrem de trist pentru că azi s-a despărțit definitiv de mentorul său, profesorul Gheorghe Bădău, cunoscut și sub numele de om-orchestră în zona Munților Apuseni.

ADVERTISEMENT

Nelu Popa a spus că Bădău a provocat un doliu uriaș atât în rândul artiștilor pe care i-a învățat să cânte, cât și în rândul celor care nu au luat calea muzicii, dar care l-au respectat până în ultima clipă.

Saxofonistul a declarat, pentru FANATIK, că l-a condus pe ultimul drum pe profesorul Gheorghe Bădău cu multă amărăciune. Se aștepta ca oficialitățile orașului din care provine să fi trimis pe cineva, însă omul-orchestră a fost îngropat în anonimat.

ADVERTISEMENT

Nelu Popa le-a bătut obrazul autorităților și a dezvăluit că a făcut, împreună cu alți instrumentiști, un gest emoționant la înmormântarea care a avut loc în oraș. I-au cântat profesorului care i-a strunit melodiile învățate de la el, ca un ultim omagiu.

Nelu Popa, dezvăluiri despre ”omul-orchestră”

„Bădău Gheorghe a fost înmormântat astăzi. A fost un formator al tuturor talentelor. I se spunea omul-orchestră, căci știa să cânte la toate instrumentele. Datorită lui cântăm foarte, foarte mulți și ne câștigăm pâinea în ziua de azi, pentru că el ne-a învățat, el ne-a învățat nu doar să cântăm… Ne-a învățat și să fim oameni. A fost la multe din oficialitățile din orașul Câmpeni diriginte, profesor.

ADVERTISEMENT

A fost și director de școală în orașul Câmpeni… A fost unul dintre cei mai importanți oameni ai Munților Apuseni, cel mai mare formator de copii care a existat, de tinere talente… 

Știa să cânte de când era copil, a studiat apoi toate instrumentele. A fost un mare creator de talente. Un profesor care nu a fost ca toți profesorii. Știa să fie și director, un om mare”, a declarat Nelu Popa, pentru FANATIK, despre omul pentru care o parte a industriei muzicale e în doliu.

ADVERTISEMENT

Așa cum precizam în rândurile de mai sus, Nelu Popa arată cu degetul către primăria orașului în care locuiește pentru indiferența cu care l-a tratat în ziua înmormântării pe profesorul care a schimbat destinele a sute de elevi prin dedicarea sa.

doliu
Doliu în muzică. Gheorghe Bădău a murit la 75 de ani

Saxofonistul i-a cântat mentorului său la înmormântare

„Am rămas supărat că nici măcar Primăria Câmpeni n-a trimis un om la înmormântare. Totuși, e unul din cei mai importanți oameni din zona noastră. Astăzi am fost să îl conducem pe ultimul drum.

Ne-am adunat mai mulți prieteni, colegi care ne câștigăm pâinea din muzică. Am mers cu instrumentele și am cântat primele melodii învățate de la el. Azi i le-am cântat noi lui”, ne-a mai spus Nelu Popa.

Gheorghe Bădău a murit la vârsta de 75 de ani și anul trecut primise distincția de cetățean de onoare al orașului Câmpeni. Artistul era supranumit „Omul-orchestră al Munțilo Apuseni” datorită abilității de a cânta la absolut orice instrument muzical.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme...
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume