Life

Doliu în lumea muzicii. Drum lin printre stele, „Family Man”

Tristețe nemărginită în lumea muzicală. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști s-a stins din viață după o luptă îndelungată cu o boală grea.
04.02.2024 | 15:04
Doliu in lumea muzicii Drum lin printre stele Family Man
A murit Aston Barrett, basistul trupei lui Bob Marley. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Vești triste pentru toți iubitorii de muzică reggae și nu numai. Unul dintre cei mai iubiți și mai cunoscuți artiști din industrie s-a stins din viață. Anunțul care a frânt inimile a milioane de fani a fost făcut chiar de familia sa.

Aston Barrett a murit la vârsta de 77 de ani

În 2024, industria muzicală este mult mai săracă. Încă un nume legendar s-a stins din viață, după o luptă lungă cu o problemă de sănătate. Aston Barrett, căci despre el este vorba, a murit la vârsta de 77 de ani.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost dată chiar de familia acestuia. Deși nu au oferit prea multe detalii, apropiații lui au declarat că artistul a avut probleme de sănătate. După ce s-a luptat mult timp cu o problemă medicală, organismul lui a cedat.

Fanii îl cunosc pe Aston Barrett după ce a cântat ani la rând în formația lui Bob Marley. Era un nume cunoscut în lumea muzicii reggae, ia ceea ce făcea pe scenă a fost mereu dus la nivel de artă.

ADVERTISEMENT

În lumea muzicii, acesta era cunoscut după apelativul ”Family Man”. Aston s-a născut în Kingston, Jamaica, iar toată copilăria lui a fost amprentată de influența zonei. Tocmai de aceea, nu este de mirare că s-a îndreptat către muzica reggae.

”Family Guy” a fost basistul trupei lui Bob Marley

Aston Barrett a fost pasionat, încă de mic, de tot ceea ce înseamnă muzica reggae. Odată cu trecerea timpului, acesta a devenit una dintre cele mai reprezentative figuri ale curentului și un promotor al genului muzical.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Aston Barrett a cântat pentru Peter Tosh, Burning Spear, dar și alții. Însă, a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a ocupat locul de basist în trupa lui Bob Marley, în 1974.

Bob Marley a reprezentat o inspirație pentru întreaga lume, în special, pentru artiștii reggae. Colegii săi de trupă l-au idolatrizat mereu, iar Aston Barrett s-a simțit onorat că poate cânta alături de el.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Bob Marley s-a stins din viață la vârsta de 36 de ani. Însă, tot ceea ce a creat el în lumea muzicală va dăinui mereu. În plus, familia sa face constant eforturi de a-i păstra amintirea vie.

Despre Bob Marley s-au scris multe cărți, iar acum se pregătește un film biografic. Pelicula va surprinde momentele cheie din viața, dar și din cariera marelui artist.

ADVERTISEMENT