News

Doliu în lumea muzicii. Un cunoscut DJ internațional a murit

03.03.2021 | 07:32
Doliu in lumea muzicii Un cunoscut DJ international a murit
ADVERTISEMENT

Este doliu pe scena internațională a muzicii electronice. Un DJ cunoscut din Italia a murit, marţi, la vârsta de 59 de ani, în urma complicațiilor provocate de o boală extrem de gravă.

Claudio Coccoluto era renumit în zona stilului house italian. Acesta a umplut cu prestațiile sale scenice numeroase cluburi din toată Europa în anii 1990.

ADVERTISEMENT

DJ-ul s-a stins în casa sa din Cassino, un oraș aflat la aproximativ 130 de kilometri sud-est de Roma. Personalități din muzică și nu numai i-au adus ultime omagii.

Un cunoscut DJ internațional a murit la vârsta de 59 de ani

Legendarul DJ, producător, compozitor, gazdă a unor emisiuni radio și jurnalist italian, Claudio Coccoluto, a murit marți dimineață, la vârsta de 59 de ani. Coccoluto, născut în 1962 în orașul Gaeta, a murit în urma unei ”boli grave”, scrie publicația La Repubblica.

ADVERTISEMENT

Primarul din Cassino, orașul în care a murit Coccoluto, a anunțat că va fi pictată o pictură murală în cinstea sa. Un DJ cu o activitate de peste 40 de ani, Coccoluto, cunoscut precum Cocco sau Coccodance, a început să mixeze la vârsta de 13 ani și a devenit profesionist în 1985.

În anii care au urmat a devenit primul DJ european care a mixat în Sound Factory Bar din New York, unde a prezentat o variantă proprie de muzică electronică, pe care el o considera ”underground”.

ADVERTISEMENT

La începutul anilor 1990, discotecile europene au răsunat adeseori pe ritmurile unora dintre cele mai mari succese ale sale, precum “Do It Whitout Thinkin‘”, “Afromarslight” şi “Mind Melody 3.0“. Într-un interviu din 2004 pentru RBMA, Coccoluto a spus ”meseria mea este să fiu DJ, iar producția este hobby-ul meu”.

Omagii aduse DJ-ului italian

Odată cu dispariția lui Claudio Coccoluto, dispare un protagonist al scenei creative italiene și internaționale, care cu notele sale și muzica sa a făcut să danseze generații întregi de băieți și fete”, a declarat ministrul Culturii, Dario Franceschini, după decesul artistului.

ADVERTISEMENT

Primarul Romei, Virginia Raggi, a spus: ”Un mare artist care, timp de peste 40 de ani, a marcat istoria muzicii dance în Italia, în Europa şi în lume”.

Un bun prieten și omolog al scenei, DJ Gilles Peterson, i-a adus un tribut pe Twitter: ”A fost o icoană a culturii DJ italiene, un adevărat domn, mereu curios, mereu entuziasmat de muzică și întotdeauna o prezență scenică de excepție”.

ADVERTISEMENT
Tags: