News

Doliu în lumea presei din România. Înainte de a închide ochii, le-a transmis cunoscuților o invitație la rugăciune pe ultimul său drum

Este doliu în lumea presei din România. S-a stins din viață un mare jurnalist, prozator și poet. „A fost un personaj de legendă.”
16.03.2024 | 12:18
Doliu in lumea presei din Romania Inainte de a inchide ochii lea transmis cunoscutilor o invitatie la rugaciune pe ultimul sau drum
Doliu în lumea presei din România. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea presei din România, după ce un mare jurnalist, poet și prozator s-a stins din viață. Val Andreescu, unul dintre cei mai apreciați ziariști din județul Vaslui, a murit la vârsta de 75 de ani.

Doliu în lumea presei. A murit jurnalistul Val Andreescu

Vestea cutremurătoare privind decesul jurnalistului a fost dată de familia acestuia, pe rețelele de socializare. Val Andreescu a încetat din viață după o luptă lungă cu o boală necruțătoare. Înainte de a închide ochii, scriitorul a lăsat familiei un mesaj.

ADVERTISEMENT

Val Andreescu i-a rugat pe cei dragi ca ultima sa scriere să fie publicată după ce va înceta din viață, dorind ca în acest fel să își ia rămas bun de la cei care l-au cunoscut. A transmis o invitație la rugăciune pe ultimul său drum, potrivit Vremea Nouă.

Val Andreescu
Val Andreescu. Foto Vremea Nouă

Val Andreescu și-a presimțit moartea, văzând că nu mai poate lupta cu boala. A cerut să fie înmormântat lângă părinții săi, în satul copilăriei sale, Poiana Alexei, din județul Vaslui. Ultimul mesaj lăsat de acesta este cutremurător.

ADVERTISEMENT

„Un om cu principii: «-Hai, că soarta ți-a murit! / -Stai, să termin de cosit! / -Nu-înțeleg… reacția?! / -Munc-apoi… distracția!». Cu această ultima epigramă, provocare (la câteva zile înainte de a nu mai putea să vă provoc), îmi iau rămas bun de la voi, prieteni dragi.

Vă aștept, pe cei care doresc și pot, să fiți alături de mine într-o ultimă rugăciune, spre Cer, începând cu data 15.03.2024, orele 18:00, la Capela Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Vaslui. Înmormântarea va avea loc duminică, orele 13:00, la Poiana Alexei, Vaslui, satul copilăriei mele (lângă părintii mei dragi)”, este ultimul mesaj al scriitorului Val Andreescu.

ADVERTISEMENT

„Val a fost un personaj de legendă”

Jurnalistul vasluian a încetat din viață cu câteva zile înainte să împlinească 75 de ani. Moartea sa lasă un gol imens în sufletul celor care l-au cunoscut. Profesorul D. V. Marin, alături de care Val Andreescu a lucrat, l-a descris pe poet în cartea „111 valori naționale pentru Vaslui”.

„Boala care l-a doborât n-a putut fi decât spre suferința amândurora. Val a fost mare poet; Val a fost mare prozator; Val a fost un mare ziarist; Val a fost un personaj de legendă.

ADVERTISEMENT

A nu se crede că aceste rânduri ar fi scrise în moment de euforie, ci de regret că de ani buni presa, poezia, proza vasluiană sunt lipsite de condeiul unui om dedicat, a unui reprezentant mereu creativ cum, din păcate, nu mai sunt azi, doar la aproape 3 ani de la îmbolnăvirea lui”, scria profesorul Marin în cartea sa.

ADVERTISEMENT
Tags: