News

Doliu în lumea presei. Jurnalista și scriitoarea Ileana Gafton Dragoș a pierdut lupta cu cancerul

24.04.2021 | 12:45
Doliu in lumea presei Jurnalista si scriitoarea Ileana Gafton Dragos a pierdut lupta cu cancerul
Doliu în lumea presei. Jurnalista și scriitoarea Ileana Gafton Dragoș a pierdut lupta cu cancerul Foto: Facebook Ileana Gafton Dragoș
ADVERTISEMENT

Ileana Gafton Dragoș, cunoscută jurnalistă și scriitoare din Brașov, a pierdut, la doar 65 de ani, lupta cu boala nemiloasă care o măcina de multă vreme.

Presa brașoveană îndoliată. Jurnalista și scriitoarea Ileana Gafton Dragoș a pierdut lupta cu cancerul

Anunțul dispariției sale a fost făcut de fiica jurnalistei într-o postare pe Facebook. ”Nu pot spune că s-a stins mama, pentru că mama e dragoste, iar dragostea nu va pieri niciodată!”, este mesajul emoționant.

ADVERTISEMENT

Ileana Gafton Dragoș și-a relatat lupta cu boala nemiloasă în volumul ”Cancerul – o călătorie prin urechile acului”, în care povestește cum a transformat boala cu care s-a luptat în ultimii ani într-o ”aventură”.

”Am transformat această boală ucigașă într-o aventură, am cunoscut culturi și civilizații, printre care am stat de vorbă cu beduini și cu un popor, mai puțin cunoscut, și anume cel nubian.

ADVERTISEMENT

Am făcut călătorie pe Nil, fluviul divin, despre care se spune că toți cei care călătoresc pe el se vindecă.

Am crezut că apa vieții spală orice boală, orice necaz, orice gând rău, și I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru aceasta.

ADVERTISEMENT

Toate m-au ajutat, m-au făcut mai puternică, m-au făcut mai „interesantă“ pentru unii și chiar „incredibilă“ pentru alții…

Am spus că pun punct acestei incursiuni în trecut, dar nicidecum nu îmi permit să mă joc cu cuvintele și să spun că această călătorie se termină acum, pentru că s-ar putea să se întâmple…”, a scris Ileana Gafton Dragoș.

ADVERTISEMENT