Life

Doliu în muzica lăutărească. Unul dintre cei mai iubiți artiști a murit. Avea 80 de ani

Este doliu în muzica lăutărească. A încetat din viață unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din industrie. Avea 80 de ani.
06.03.2024 | 22:15
Doliu in muzica lautareasca Unul dintre cei mai iubiti artisti a murit Avea 80 de ani
Despre ce artist este vorba. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit un îndrăgit artist de muzică lăutărească. Avea 80 de ani și a lăsat în urma sa multă durere. Familia și toți cei care l-au cunoscut regretă amarnic pierderea lui. Pe rețelele de socializare sunt o mulțime de mesaje de condoleanțe.

Doliu în lumea muzicală. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți lăutari. Avea 80 de ani

Interpretul de muzică lăutărească, Andrei Mihalache, a încetat din viață. Nea Andrei, așa cum îi mai spuneau apropiații, s-a stins luni, 6 martie, la vârsta de 80 de ani. În urma sa a lăsat, pe lângă multă durere, și melodii de suflet.

ADVERTISEMENT

”De azi o să vorbim despre nea Andrei Mihalache la trecut… “Tată, muzica asta lăutărească, nouă, e frumoasă! E frumoasă! Dar aia veche e dumnezeiască, n-o mai pot cânta mulți din lăutarii ăștia de azi”. Odihnă veșnică!”, a scris un apropiat pe facebook.

”Drum lin către Îngeri, tataie… Mulțumim pentru tot. Pentru tot ce ai fost, pentru toată moștenirea lăsată, cea a cântecului lăutăresc de înaltă valoare”, au mai scris și nepoți de ai artistului.

ADVERTISEMENT

Și celebrul interpret Marian Mexicanu a reacționat. ”Cuvintele sunt de prisos. Doar lacrimile pot exprima durerea!!!!”, a fost mesajul solistului la adresa lui Andrei Mihalache.

Când va fi înmormântat artistul

Andrei Mihalache va fi condus pe ultimul drum zilele următoare. Artistul era născut pe 2 iulie 1944, în comuna Micșunești, județul Ilfov și a fost acordeonist și artist vocal în același timp.

ADVERTISEMENT

”O viata de poveste care a ajuns la final Andrei Mihalache. Condoleante familei indurerate ,Odihna vesnica ,trupul neinsufletit este la capela Spirea Noua, Strada Puisor nr 47 iar inmormantarea va avea loc Joi, 7 Martie la Cimitirul Marcuta la ora 13:30”, a transmis Bondoc Lili pe rețelele de socializare.

Andrei Mihalache și-a început cariera în 1958. Inițial a cântat la nunți, iar din 1967, după ce a absolvit stagiul militar, a debutat pe scena Teatrului de Revistă ”Barbu Delavrancea” din Capitală. Dirijor i-a fost Stelian Ghiocel.

ADVERTISEMENT

Din 1968, Andrei Mihalache a început să cânte în restaurante mai mari. Se afirmă în marile localuri din Capitală, interpretând mai multe genuri muzicale: folclor țărănesc, muzică lăutărească, de mahala, cafe concert sau arii din opere și operete.

ADVERTISEMENT
Tags: