Life

Doliu în muzica populară. Lidia, soția lui Nicolae Botgros, a murit la 68 de ani

Lumea populară românească este în doliu după ce interpreta Lidia Bejenaru Botgros a încetat din viață. Soția cunoscutului dirijor Nicolae Botgros avea 68 de ani.
26.07.2021 | 11:54
Doliu in muzica populara Lidia sotia lui Nicolae Botgros a murit la 68 de ani
ADVERTISEMENT

Vestea trecerii în neființă a solistei de muzică populară a fost dată de directorul general Moldova-Concert, Andrei Locoman, care a lăsat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Căsătorită cu maestrul Nicolae Botgros, din anul 1971, artista de muzică populară avea o carieră de circa 45 de ani pe scenă. Era solistă a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii”.

ADVERTISEMENT

Regretata Lidia Bejenaru Botgros și-a scris singură muzica și versurile pentru majoritatea cântecelor din repertoriul propriu.

Doliu în lumea artistică. Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit. Era căsătorită cu maestrul Nicolae Botgros

„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară «Lăutarii» și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

ADVERTISEMENT

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei «Lăutarii», Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare.

ADVERTISEMENT

Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei «Lăutarii», în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cine a fost soția dirijorului Nicolae Botgros

Lidia Bejenaru Botgros era o cunoscută interpretă de muzică populară din Republica Moldova. Ea s-a născut la data de 3 mai 1953 în localitatea Țiplești din raionul Sîngerei.

ADVERTISEMENT

Soția dirijorului Nicolae Botgros a urmat studiile muzicale la Școala de Iluminare Culturală Elena Sârbu, din Soroca, lăsând în urmă o carieră foarte lungă.

Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică. Solista și partenerul ei de viață au un singur copil, nimeni altul decât cântărețul de muzică populară Cornel Botgros.