Sport

Doliu în sportul românesc! S-a stins din viață Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroși antrenori de volei din România

Florin Grapă, unul dintre figurile marcante din voleiul românesc, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, în a treia zi de Crăciun.
27.12.2022 | 13:26
Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroși antrenori din voleiul românesc, s-a stins din viață la 68 de ani. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

O veste tristă a fost dezvăluită în această dimineață, 27 decembrie, de Federația Română de Volei, care a anunțat trecerea în neființă a lui Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroși antrenori de volei din România.

Doliu în sportul românesc! A murit Florin Grapă, antrenorul echipei de volei feminin a Științei Bacău

În vârstă de 68 de ani, Florin Grapă s-a stins după o luptă dură cu cancerul. Fostul mare antrenor, născut la 20 noiembrie 1954, a fost unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din voleiul românesc.

ADVERTISEMENT

Regretatul antrenor român a antrenat echipa de volei feminin a Științei Bacău, pe care a preluat-o în 1988, pe vremea când clubul moldovean evolua în liga a 2-a. De numele lui Florin Grapă se leagă toate performanțele echipei feminine Știința Bacău.

A promovat cu formația moldoveană în 1989 și a transformat-o într-o mare echipă a voleiului românesc. Cu Florin Grapă pe bancă, Știința Bacău a cucerit 4 titluri de campion și 5 Cupe ale României.

ADVERTISEMENT

Doliu în voleiul românsc! S-a stins din viață Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroși antrenori din România

Totodată, Știința Bacău a atins numeroase apariții în fazele superioare ale competițiilor europene cu Florin Grapă la cârmă. Fostul tehnician a descoperit și a lansat multe nume mari din voleiul românesc, componente ale echipei naționale de volei feminin.

Florin Grapă a pregătită în perioada 1986 – 2000 selecționatele de cadete și junioare ale României, iar, din 2001, s-a ocupat de mai multe ori de echipa națională de senioare a României cu prezențe la Campionatele Europene.

ADVERTISEMENT

„Federația Română de Volei anunță cu profund regret decesul domnului Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în ultimele decenii în voleiul feminin românesc”, se arată într-o parte din mesajul publicat pe pagina oficială a Federației Române de Volei.

Cine a fost Florin Grapă

Florin Grapă, născut la 20 noiembrie 1954, a fost și Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău. Fostul mare antrenor se temea de avion, astfel, în deplasările prin Europa cu echipa de volei a Științei Bacău folosea mașina.

ADVERTISEMENT

„Familia mea este compusă din nevastă-mea, Nușa, din fiu-miu, Vlăduț și din tot ce înseamnă Știința. N-am avut și nu voi avea niciodată o vacanță perfectă.

Adevărul este că nu pot sta undeva, în liniște, departe de echipă, de club, prea multe zile. Anul trecut, în 2019, am fost plecat vreo patru zile cu soția și parcă stăteam pe ghimpi”, erau cuvintele lui Florin Grapă, potrivit publicației Deșteptarea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant