Fotbal international

Sinisa Mihajlovic, participant cu Iugoslavia la CM 1998, a murit! Fostul fundaş avea 53 de ani

Fostul fotbalist Sinisa Mihajlovic, prezent cu naționala Iugoslaviei la Cupa Mondială din 1998, a murit la vârsta de 53 de ani, după ce în ultima perioadă s-a luptat cu leucemia.
16.12.2022 | 16:37
Sinisa Mihajlovic participant cu Iugoslavia la CM 1998 a murit Fostul fundas avea 53 de ani
Fostul fotbalist Sinisa Mihajlovic, prezent cu naționala Iugoslaviei la Cupa Mondială din 1998 a murit la vârsta de 53 de ani, după ce în ultima perioadă s-a luptat cu leucemia
ADVERTISEMENT

Fostul mare fundaș a anunțat în vara anului 2019 că suferă de această boală teribilă, dar vorbea despre faptul că nu se va lăsa doborât.

Sinisa Mihajlovic a murit la 53 de ani. Care a fost cauza morţii

Teribilul anunț al morții lui Sinisa Mihajlovic a fost făcut pe contul de Facebook de jurnalistul italian Fabrizio Romano. Fostul jucător a decedat într-un spital din Roma la vârsta de 53 de ani, după ce în urmă cu mai bine de 3 ani a fost diagnosticat cu leucemie.

ADVERTISEMENT

Vindecat o dată de leucemie în urma chimioterapiei şi a unui transplant de măduvă osoasă, boala a revenit în luna martie a anului trecut și Sinisa Mihajlovic a fost nevoit să fie din nou internat în spital. A mai învins o dată boala, dar totul a fost pe termen scurt, pentru că pe 16 decembrie sârbul ne-a părăsit.

Sinisa Mihailovic a vorbit și în cartea autobiografică ”Meciul vieţii“ despre momentele legate de calvarul numit leucemie. Sârbul, cunoscut ca un adevărat luptător, a recunoscut că i-a fost fost frică. A plâns şi s-a rugat la Dumnezeu pentru a câştiga lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Familia îl plânge pe marele fundaș

Familia lui Sinisa Mihajlovic a dat un comunicat emoționant în care anunță moartea fostului fotbalist și antrenor. ”Soția Arianna, împreună cu copiii Viktorija, Virginia, Miroslav, Dusan și Nikolas, nepoata Violante, mama Vikyorija și fratele Drazen, comunică dureroase moartea nedreaptă și prematură a soțului, tatălui, fiului și fratelui, Sinisa Mihajlovic.

Un om unic, un profesionist extraordinar, disponibil și bun cu toată lumea. A luptat cu curaj împotriva unei boli cumplite. Mulțumim medicilor și asistentelor care l-au urmărit de-a lungul anilor, cu dragoste și respect.

ADVERTISEMENT

Mulțumim în special doctorului Francesca Bonifazi, doctorului Antonio Curti, profesorului Alessandro Rambaldi și dorctorului Luca Marchetti. Sinisa va rămâne mereu alături de noi. Trăiesc cu toată dragostea pe care ne-a oferit-o”, se arată în comunicat, conform Gazzetta dello Sport.

Cine a fost Sinisa Mihajlovic. Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Roşie Belgrad

Sinisa Mihajlovic, fiu al unei mame croate și al unui tată sârb, și-a început cariera de fotbalist în fosta Iugoslavie, la Borovo, înainte de a se transfera la Vojvodina Novi Sad. În 1990 a fost luat de Steaua Roșie Belgrad, alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Cupa Intercontinentală. Din acea echipă mai făceau parte Dejan Savicevic, Robert Prosinecki, Stevan Stojanovic sau Vladimir Jugovic.

ADVERTISEMENT

În 1992 a semnat cu AS Roma și de atunci viața sa a fost legată de Italia. A mai evoluat pentru Sampdoria Genova, Lazio Roma și Inter Milano. S-a retras în 2006, după 69 de goluri și 55 de pase decisive în 455 de partide. La națională a jucat 63 de meciuri și a marcat 10 goluri, făcând parte din echipa Iugoslaviei care a participat la Mondialul din 1998.

El mai are în palmares un titlu cu Vojvodina, două cu Steaua Roșie, câte unul cu Lazio și Inter, câte două Cupe al Italiei cu Lazio și Inter, trei Spercupe ale Italiei, precum și Cupa Cupelor și Supercupa Europei cu Lazio.

Și-a început cariera de antrenor ca secund al lui Roberto Mancini la Inter Milano, înainte de a-și începe aventura ca principal la Bologna. Au urmat Catania, Fiorentina, Sampdoria, Inter Milano, Torino, o apariție la Sporting Lisabona care a durat doar 9 zile, înainte de a reveni la Bologna de unde a fost demis în noiembrie. Mihajlovic a avut o experiență și pe banca naționalei Serbiei, între 2012 și 2013.

ADVERTISEMENT