News

Doliu în SUA. A murit teleevanghelistul american, Pat Robertson, cel care a candidat și la președinția SUA

Teleevanghelistul Pat Robertson a murit la vârstă de 93 de ani. Prezentatorul a fost iubit și respectat de mii de americani.
08.06.2023 | 23:43
Doliu in SUA A murit teleevanghelistul american Pat Robertson cel care a candidat si la presedintia SUA
Teleevanghelistul american Pat Robertson a decedat. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Teleevanghelistul american Pat Robertson a plecat la ceruri. Prezentatorul a murit joi, 8 iunie, în reședința sa din Virginia Beach. Acesta avea 93 de ani și era cunoscut pentru viziunile sale conservatoare.

Pat Robertson, fondatorul televiziunii creștine

Pat Robertson a fost un teleevangelist și lider religios american cunoscut în special pentru rolul său în fondarea și conducerea rețelei de televiziune creștină Christian Broadcasting Network (CBN).

ADVERTISEMENT

Robertson s-a născut pe 22 martie 1930, în Lexington, Virginia.  Teleevanghelistul a avut o influență semnificativă asupra mișcării creștine conservatoare din Statele Unite.

Una dintre realizările sale notabile este emisiunea “The 700 Club”, care a debutat în 1966 și a devenit unul dintre cele mai longevive și populare emisiuni de televiziune creștină. Prin intermediul acesteia, Robertson a contribuit la popularizarea predicilor sale și a promovat valorile conservatoare și credința creștină în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

 

 

 

Pat Robertson a candidat la președinția SUA

Pe lângă activitatea sa în media, Robertson a fondat și American Center for Law & Justice (ACLJ), o organizație creștină conservatoare care promovează și protejează valorile religioase  în cadrul sistemului juridic american. El a mai înființat și Universitatea Regent din Virginia Beach, o instituție de învățământ superior creștină.

Robertson a fost implicat și în politică, candidând în 1988 la președinția SUA ca reprezentant al Partidului Republican. Politicianul a fost o voce importantă în rândul conservatorilor creștini. Pat Robertson a mai fost asociat cu declarații controversate și opinii radicale.

ADVERTISEMENT

El a atras critici pentru comentariile sale cu privire la diverse subiecte sociale și politice, inclusiv drepturile LGBTQ+, feminism, Islam, avort și alte chestiuni etice. Aceste poziții controversate l-au plasat în centrul atenției și i-au adus atât susținători loiali, cât și critici aprigi.

Pat Robertson a rămas o figură importantă pentru mișcarea creștină conservatoare și a avut un impact semnificativ asupra opiniei publice și politicii americane.

ADVERTISEMENT

Contribuțiile sale în domeniul media, activismului și religiei l-au plasat în fruntea unui “imperiu” media creștin și i-au adus mult respect din partea americanilor cu valori conservatoare.

ADVERTISEMENT
Tags: