Sport

Doliu la Dinamo! Un fost campion la juniori a murit la doar 23 de ani

13.05.2021 | 17:37
Doliu la Dinamo Un fost campion la juniori a murit la doar 23 de ani
Sursa foto: Prosport
ADVERTISEMENT

Ioan Alexandru Ciorniciuc, fost campion al României la juniori, cu Dinamo, a murit. Avea doar 23 de ani și suferea de cancer pe creier.

Alexandru Ciorniciuc a suferit în ultimii ani nu mai puțin de cinci intervenții chirurgicale. A luptat până la capăt cu necruțătoarea boală, dar a pierdut lupta cu viața.

ADVERTISEMENT

Cutremurătoarea veste a fost anunțată chiar de părintele fostului fotbalist, Sorin Ciorniciuc, într-o postare pe Facebook: ”Băiatul meu a pierdut lupta cu viața. Iartă-mă, băiatul meu. Ai fost cel mai bun copil. Dumnezeu să te odihnească și drum lin printre îngeri, pentru că ai fost un înger pe pământ”.

A murit Alexandru Ciorniciuc. Coleg cu Ianis Hagi, campion alături de Denis Ciobotariu și Mihai Neicuțescu

Alexandru Ciorniciuc a început să practice fotbalul la o vârstă fragedă. Prima legitimare a fost la clubul Pro Luceafărul unde a fost coleg, între alții, cu Ianis Hagi, Răzvan Marin sau Denis Drăguș.

ADVERTISEMENT

În Ștefan cel Mare a ajuns în 2010, iar trei ani mai târziu câștiga titlul de campion al României alături de fotbaliști precum Denis Ciobotariu și Mihai Neicuțescu.

Foștii săi coechipieri, Ionuț Radu și Robert Moldoveanu au lansat anul trecut o campanie de strângere de fonduri în încercarea de a salva viața fostului lor coleg.

ADVERTISEMENT

Ultima operație, efectuată în urmă cu trei zile i-a fost fatală tânărului fost fotbalist. Slăbită de atâtea și atâtea încercări la care a fost supusă, inima lui Alexandru a încetat să mai bată.

A luptat cu boala până la capăt

Diagnosticat cu cancer pe creier în 2019, Alexandru Ciorniciuc nu a încetat să creadă că va învinge cumplita boală. Însă, după fiecare operație lucrurile deveneau tot mai complicate. În 10 mai medicii i-au indus starea de coma. A fost ultima manevră medicală.

ADVERTISEMENT

”Fostul junior dinamovist Alexandru Ciorniciuc, component al grupei 1998 din cadrul Centrului de Copii şi Juniori al clubului nostru, a pierdut lupta cu viaţa! Dumnezeu sa-l odihnească!”, au transmis oficialii clubului din Ștefan cel Mare, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a FC Dinamo.

Doi dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Alexandru, Robert Moldoveanu și Ricardo Grigore i-au adus și ei un ultim omagiu fostului coechipier: ”Rămas bun, prieten drag. Odihnește-te în pace!”. 

 

ADVERTISEMENT
Tags: