Life

Doliu uriaș! A murit unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii

Cotat de Forbes pe locul 51 cu cea mai mare avere din lume, acționarul majoritar al companiei Red Bull a încetat din viață.
23.10.2022 | 14:42
Doliu urias A murit unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii
Doliu uriaș! A murit unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Sursa foto: instagram.
ADVERTISEMENT

Cofondatorul și acționarul majoritar al companiei Red Bull, Dietrich Mateschitz, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume, s-a stins din viață sâmbătă, 22 octombrie 2022, la vârsta de 78 de ani.

A murit acționarul majoritar al companiei Red Bull

Pe canalele de comunicare oficiale Red Bull a fost făcut anunțul decesului. Dietrich Mateschitz, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, s-a luptat cu o boală nemiloasă, cancerul, ani de zile.

ADVERTISEMENT

Vestea trecerii în neființă a miliardarului austriac, cotat de Forbes pe locul 51 cu cea mai mare avere din lume, respectiv 25,4 miliarde de dolari a luat prin suprindere întreaga lume.

În 1984, Mateschitz împreună cu thailandezul Chaleo Yoovidhya au pus bazele Red Bull, afacere care a ajuns lider absolut de piață.

ADVERTISEMENT

Împătimit al sportului, moartea omului de afaceri a venit chiar în weekendul de Formula 1 din Austin, Texas, unde echipa Red Bull Racing, participă pentru titlul la constructori.

A fost o veste grea pentru toată lumea. A însemnat enorm pentru Red Bull, pentru sport în general și pentru mine, la ce a făcut pentru mine și viața mea. Vom încerca să-l facem mândru duminică”, a reacționat Max Verstappen, dublu-campion cu Red Bull în Formula 1, după calificările de noaptea trecută.

ADVERTISEMENT

Viața neștiută a Red Bull cofondatorul Red Bull

Despre acționarul majoritar de la Red Bull se știe că avea un fiu pe nume Mark, născut în 1993, deși nu era căsătorit.

„După cum știți, a fost întotdeauna important pentru domnul Mateschitz să-și țină viața privată departe de ochii publicului. Nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere”, se anunța într-un comunicat de presă transmis la acea vreme de Red Bull, când Mateschitz a absentat de la cursa DTM.

ADVERTISEMENT

Dietrich Mateschitz s-a făcut remarcat după ce a pus bazele unui adevărat imperiu în sport, cu Red Bull. Două echipe de Formula 1, una de hochei și mai multe de fotbal, cele mai importante fiind RB Leipzig și Red Bull Salzburg sunt doar câteva dintre reușitele din viața miliardarului austriac.

ADVERTISEMENT