News

Domeniul cu care România rupe în Europa, a ajuns pe locul 2. Românii nu apreciază produsele, străinii sunt înnebuniți să le cumpere

Care este domeniul cu care România domină piața din Europa, ajungând pe locul 2. Dacă românii nu apreciază produsele, străinii sunt clienți fideli.
30.09.2023 | 11:57
Domeniul cu care Romania rupe in Europa a ajuns pe locul 2 Romanii nu apreciaza produsele strainii sunt innebuniti sa le cumpere
România, locul 2 în Europa la producția de biciclete. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România se poate mândri cu locul 2 în Europa într-un domeniu preferat mai degrabă de către străini. Aceste produse sunt la mare căutare în afara granițelor și mai puțin pe plan intern.

România, locul 2 în Europa la producția de biciclete

La mijlocul lunii septembrie, Oficiul European de Statistică (Eurostat) a prezentat datele pentru anul 2022 în ceea ce privește topul producătorilor de biciclete din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

În total, blocul comunitar a produs anul trecut 14,7 milioane de biciclete, o creştere cu oeste 10% faţă de 2021 şi un avans de 29% în cursul unui deceniu, din 2012.

Cei mai mari producători de biciclete din UE au fost Portugalia (2,7 milioane), România (2,6 milioane), Italia (2,5 milioane), Germania (1,7 milioane) şi Polonia (un milion).

ADVERTISEMENT

Interesant este că, în urmă cu 3 ani, România se afla pe locul 8 în Uniunea Europeană, fiind devansată chiar și de Bulgaria, la producția de biciclete și de componente pentru biciclete. În cele 3 fabrici existente atunci în România, se produceau aproximativ 5% din cele 11,4 milioane de biciclete fabricate anual în Uniunea Europeană. Cele mai multe biciclete se făceau în România la Reșița și la Deva.

Ciclismul promovează sănătatea şi bunăstarea personală şi, înlocuind potenţial folosirea automobilelor proprietate personală, contribuie la reducerea poluării aerului. Este un mijloc de transport sănătos şi prietenos cu mediul”, anunță Eurostat.

ADVERTISEMENT

Statistică îngrijorătoare: ”Peste 60% dintre români aleg să nu folosească bicicleta”

Paradoxal, deși România e în top la producția de biciclete, cu milioane de bucăți pe an, cetățenii din țară nu sunt atrași de acest mijloc de transport. Potrivit Institutului Național de Statistică, țara noastră a exportat anul trecut biciclete de peste 120 milioane de euro. A fost o creștere cu 20% față de acum doi ani.

Din păcate, aceleași statistici mai spun că un procent uriaș, de peste 60% dintre români, aleg să nu folosească bicicleta. Explicațiile pentru care cetățenii evită acest mijloc de transport sunt infrastructura precară, dar şi faptul că avem o accesibilitate scăzută. Nu prea avem unde să o lăsăm în siguranță, spun specialiștii, citați de Observator.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește prețul, o bicicletă cu dotări medii poate ajunge până la 3.000 de lei. Au apărut, în ultimii ani, și produse pentru cei care vor o altfel de experienţă. Noul trend se îndreaptă către bicicletele electrice. Acestea au chiar şi sistem de frânare ABS.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită