News

Donald Trump, audiat de procurorul general din New York: ”Eu și compania mea suntem atacați din toate părțile”

Donald Trump a fost audiat miercuri, 10 august, de procurorul general din New York. Fostul președinte acuză că el și compania sa, Trump Organization, sunt ținta unor atacuri.
10.08.2022 | 18:25
Donald Trump audiat de procurorul general din New York Eu si compania mea suntem atacati din toate partile
Donald Trump, audiat de procurorul general din New York. Sursa foto: cbsnews.com
ADVERTISEMENT

La doar două zile după ce vila sa din Florida a fost supusă perchezițiilor FBI, Donald Trump a fost audiat la New York.

Donald Trump acuză atacuri la adresa sa și a companiei pe care o conduce. Fostul președinte, audiat la New York

Miercuri, fostul președinte al SUA a fost interogat, sub jurământ, la sediul Procuraturii Generale din New York.

ADVERTISEMENT

Acțiunea de la mijlocul acestei săptămâni vizează afacerile politicianului republican. Audierile vin într-o perioadă în care miliardarul se află în centrul unui val de proceduri judiciare, scrie presa de peste ocean.

Ancheta în care este vizat fostul șef de stat este condusă de procurorul general din New York, Letitia James.

ADVERTISEMENT

Compania condusă de politician, Trump Organization, este acuzată de subevaluarea sau supraevaluarea unor bunuri imobile, terenuri de golf sau zgârie-nori, cu scopul de a înşela bănci şi fiscul, scrie News9.com.

Donald Trump nu a răspuns la nicio întrebare. A invocat al cincilea amendament

În fața procurorului, Donald Trump a invocat al cincilea amendament și nu a vrut să răspundă la întrebări cu privire la afacerile sale.

ADVERTISEMENT

Donald Trump s-a prezentat la sediul procurorului general cu puțin timp înainte de ora locală 9.00 (ora 16.00 în România). O oră mai târziu a anunțat că ”a refuzat să răspundă întrebărilor în temeiul drepturilor și privilegiilor acordate fiecărui cetățean conform Constituției Statelor Unite”.

”La sfatul avocatului meu și din toate motivele considerate, am refuzat să răspund la întrebări în temeiul drepturilor și privilegiilor acordate fiecărui cetățean conform Constituției Statelor Unite”, a spus Trump într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe noua rețea de socializare pe care chiar el a înființat-o, Truth Social, Trump se plânge de atacuri concertate la adresa sa și a companiei sale.

”Marea mea companie și eu suntem atacați din toate părțile. Republică Bananieră”, a scris fostul președinte al SUA.

Încă din luna mai a acestui an, procurorul general din New York a declarat că ancheta în ceea ce-l privește pe fostul președinte se apropie de final. James a spus atunci că anchetatorii au adunat dovezi substanțiale care ar putea susține acțiuni legale, cum ar fi un proces, împotriva lui Trump sau/și a companiei sale.

ADVERTISEMENT
Tags: