News

Donald Trump, chemat la audieri de comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului. Reacție dură a fostului președinte SUA

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, va fi chemat la audieri de comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului. Acesta acuză un ”fiasco total” din partea autorităților.
14.10.2022 | 10:02
Donald Trump chemat la audieri de comisia de ancheta privind asaltul asupra Capitoliului Reactie dura a fostului presedinte SUA
Donald Trump, chemat la audieri de comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Donald Trump va trebui să dea explicații în fața unei comisii parlamentare din SUA care analizează asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021.

Donald Trump, chemat la audieri de comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului

Joi, 13 octombrie, comisia parlamentară americană care investighează rolul fostului președinte în evenimentele de anul trecut a votat, în unanimitate, pentru citarea acestuia în faţa membrilor săi, transmite Sky News.

ADVERTISEMENT

Donald Trump va fi obligat să depună mărturie în fața comisiei despre evenimentele din 6 ianuarie 2021, în care 5 persoane au murit și peste 140 de ofițeri de poliție au fost răniți.

Membrii comisiei spun că fostul președinte ”este obligat să răspundă pentru acțiunile sale”.

ADVERTISEMENT

Completul parlamentar nu poate pronunța acuzații legale împotriva lui Trump. Poate doar să facă o sesizare penală către Departamentul de Justiție, dacă membrii săi decid acest lucru.

”Donald Trump este persoana aflată în centrul poveştii a ceea ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie. Astfel că vrem să îl ascultăm”, a afirmat liderul comisiei, Bennie Thompson, în timpul audierii publice.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să dea socoteală. Este obligat să răspundă pentru acţiunile sale. Comisia trebuie să facă tot posibilul pentru a spune cea mai completă poveste cu putinţă şi pentru a oferi recomandări care să contribuie la garantarea faptului că nu se va întâmpla din nou nimic asemănător cu s-a petrecut pe 6 ianuarie”, a continuat el.

Reacție dură a lui Donald Trump față de decizia chemării sale la audieri: ”Un fiasco total!”

Cum era de așteptat, Donald Trump a reacționat vehement față de această decizie. El a catalogat chemarea sa la audieri drept un ”fiasco total” al comisiei parlamentare de anchetă.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte nu a precizat dacă va respecta această măsură. Trump s-a întrebat doar de ce nu l-au convocat congresmenii ”cu luni în urmă”.

”De ce au aşteptat până la sfârşit, până în ultimele momente ale ultimei lor întâlniri? Deoarece comisia este un fiasco total care a servit doar pentru a ne diviza şi mai mult ţara”, a scris politicianul republican pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Comisia de anchetă a incidentelor de la Capitoliu este formată din şapte democraţi şi doi republicani. Raportul investigaţiilor urmează să fie publicat până la sfârşitul anului în curs.

ADVERTISEMENT