News

Donald Trump laudă un tratament creat cu o tehnologie pe care administrația sa vrea să o interzică

10.10.2020 | 12:35
Donald Trump lauda un tratament creat cu o tehnologie pe care administratia sa vrea sa o interzica
ADVERTISEMENT

Președintele Donald Trump nu contenește cu laudele pentru doza de anticorpi monoclonali experimentali pe care i-a fost administrată vinerea trecută, spunând că crede că l-a ajutat să învingă infecția cu coronavirus în timp record.

“A fost incredibil impactul pe care l-a avut”, a spus el într-un videoclip pe care l-a publicat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu a spus președintele american este că tratamentul a fost dezvoltat folosind o tehnologie pe care administrația sa a lucrat timp de patru ani pentru a o interzice.

Regeneron folosește în cercetare celule fetale rezultate în urma avorturilor sau de la embrioni neutilizați

Tratamentul creat de Regeneron s-a bazat indirect pe știința utilizării țesuturilor umane pentru a testa și a face medicamente.

ADVERTISEMENT

Majoritatea susținătorilor lui Trump sunt puternic împotriva dreptului la avort, iar administrația pe care o conduce a acționat rapid pentru a inversa multe politici din epoca Obama – inclusiv politici care au ajutat la avansul cercetării științifice care implică țesut fetal uman.

Departamentul SUA pentru Sănătate și Servicii Umane a împiedicat Institutul Național de Sănătate să obțină mai multe țesuturi fetale pentru cercetare și a înființat un consiliu care a blocat practic finanțarea oricărui grup academic care le utilizează.

ADVERTISEMENT

Guvernul federal nu poate opri însă industria privată să utilizeze țesut fetal și Regeneron sprijină utilizarea acestuia.

În timp ce Regeneron nu a folosit în mod direct celule fetale umane pentru a face tratamentul cu anticorpi monoclonali administrat lui Trump, în 1972 a folosit celule derivate dintr-un avort în Olanda pentru a crea țintele anticorpilor săi – clonele proteinei spike a coronavirusului .

ADVERTISEMENT

Anticorpii monoclonali se află în ținte specifice. Pentru a combate coronavirusul, acestea sunt proiectate tocmai pentru a ataca proteina spike folosită de virus pentru a se prinde de celule.

Pentru a se asigura că anticorpii lor funcționează corect, Regeneron a trebuit să utilizeze facsimile de laborator ale acestei proteine spike și, pentru aceasta, au folosit celulele fetale.

Țesutul fetal a fost utilizat pentru a dezvolta vaccinuri, inclusiv vaccinuri împotriva rabiei și rubeolei sau rujeolei germane. A fost folosit pentru a dezvolta medicamente pentru tratarea virusului SIDA și a cancerului și este utilizat pentru a studia tratamentele pentru boala Parkinson, leziunile măduvei spinării și bolile degenerative, cum ar fi SLA.

Trump își reia evenimentele cu public sâmbătă, deși nimeni nu știe dacă mai este contagios

Medicul președintelui Donald Trump a declarat joi că președintele „a finalizat tratamentul pentru COVID-19” și se așteaptă ca el să „revină la misiunile publice” sâmbătă.
“Sâmbăta va fi ziua 10 de la diagnostic și, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate pe care echipa le desfășoară, anticipez întoarcerea în deplină siguranță a președintelui la angajamentele publice la acel moment”, a scris Cmdr. Dr. Sean Conley într-o notă publicată de Casa Albă joi seară și citată de CNN.

Documentul citat, care nu precizează însă când a fost ultimul test negativ al președintelui înainte de diagnosticul de COVID, vine după ce Trump a făcut propriile declarații despre sănătatea sa, inclusiv că nu mai este contagios.

„Cred că voi încerca să fac un miting sâmbătă seara, dacă putem, dacă avem suficient timp să-l organizăm, dar vrem să facem un miting în Florida, probabil în Florida sâmbătă seara, s-ar putea să ne întoarcem și faceți unul în Pennsylvania în noaptea următoare “, a spus Trump în cadrul unui interviu pentru Fox News, adăugând că va face niște teste vineri, deși nu era clar dacă președintele a înțeles ce tip de teste va face sau ce vor însemna acestea.

Trump a mai declarat că nu crede că mai este contagios și că este gata să reia mitingurile de campanie. Președintele american a mai spus că este imun la coronavirus.

Potrivit regulilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), persoanele infectate cu coronavirus trebuie să aștepte 10 zile de la apariția simptomelor înainte de a fi în preajma altor persoane și trebuie să treacă 24 de ore fără febră, fără a lua medicamente pentru reducerea febrei.

Conform acestor linii directoare, Trump ar trebui să fie totuși izolat, nu în campanie. Dar la doar două zile după ce a fost externat din spital, el lucra în Biroul Oval.

Numindu-și boala “aproape un dar divin”, Trump a lăudat din nou medicamentele pe care le-a primit la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, dar a spus că nu ar fi putut evita contractarea coronavirusului.

Acțiunile politice haotice ale lui Donald Trump provoacă noi temeri pentru sănătatea sa

Disperarea politică din ce în ce mai mare a președintelui american ridică îngrijorări cu privire la judecata sa în urma tratamentului său agresiv pentru COVID-19 și suspiciuni că cei de la Casa Albă nu spun adevărul despre sănătatea lui Donald Trump.

Joi, Trump și-a schimbat în mod repetat poziția cu privire la un nou plan pentru o a doua dezbatere prezidențială virtuală și a decis brusc să susțină negocierile cu privire la un pachet de sprijin economic pentru cei afectați de coronavirus pe care îl respinsese la începutul săptămânii.

Comportamentul haotic al președintelui american scoate în evidență vidul alarmant de leadership într-o Casă Albă măcinată de boală, pe măsură ce pandemia ia o întorsătură nefastă și pe fondul unor semne că revenirea economică fragilă încetinește.

Unii dintre criticii lui Trump sugerează chiar că sănătatea sa ar putea influența alegerile sale politice.

“Nu se simte bine. Nu am vrea ca nicio altă persoană de pe planetă să facă lucrurile pe care le face el atât de curând după ce a aflat că este infectat”, a declarat pentru CNN, Rick Bright, directorul demis al biroului guvernamental implicat în dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus.

“Este foarte periculos. El este responsabil de multe lucruri, ia o mulțime de decizii importante pentru țara noastră și pentru lume, de fapt. Dacă nu are mintea clară pentru a lua decizii rațional, atunci el ar putea lua decizii foarte nesăbuite pentru țară și lume”, a mai spus Bright.

Între timp, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, promovează un nou proiect, care are puține șanse să devină lege, pentru a oferi Congresului un rol în a determina dacă președintele trebuie să fie forțat să renunțe la funcție, deoarece este incapabil să-și facă treaba.

Comportamentul haotic al lui Trump coincide cu semne că SUA se îndreaptă cu viteză spre un vârf absolut al pandemiei.

Cu toate acestea, nu există niciun semn al unei ofensive guvernamentale coordonate pentru a-i pregăti pe americani pentru o iarnă sumbră înainte ca vaccinurile să devină disponibile pe scară largă.

ADVERTISEMENT