News

Donald Trump, sfidător în primul discurs de la punerea sa sub acuzare. „Nu voi fi niciodată reținut”

Donald Trump a ținut sâmbătă, la Columbus (Georgia), primul său discurs public după anunțul privind inculparea sa din această săptămână
11.06.2023 | 10:21
Donald Trump sfidator in primul discurs de la punerea sa sub acuzare Nu voi fi niciodata retinut
Donald Trump, prima reacție după punerea sub acuzare în Florida. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul președinte a urcat pe scenă în cadrul convențiilor republicane de stat din Georgia și Carolina de Nord, unde a atacat dur Departamentul de Justiție, FBI și administrația Biden, a calificat recenta sa punere sub acuzare drept “o parodie de justiție”. Acesta a repetat afirmații conspiraționiste nefondate potrivit cărora Joe Biden ar fi ascuns documente secrete în cartierul Chinatown din Washington DC.

Donald Trump, sfidător după punerea sa sub acuzare

“Trebuie să le ținem piept … democraților radicali de stânga, procurorilor lor partizani fără lege … De fiecare dată când zbor deasupra unui stat albastru, primesc o citație”, a glumit Trump la începutul discursului său în care a încercat să facă legătura între problemele sale juridice și promisiunile din campanie.

ADVERTISEMENT

“Am pus totul la bătaie și nu voi ceda niciodată. Nu voi fi niciodată reținut. Nu voi înceta niciodată să lupt pentru voi”, a adăugat el.

Donald Trump a continuat apoi lansând o tiradă de acuzații împotriva oficialilor federali. “Acum, stânga marxistă se folosește din nou de același DoJ [departamentul de justiție] corupt și de același FBI corupt, precum și de procurorul general și de procurorii districtuali locali pentru a interveni…

ADVERTISEMENT

Ei trișează. Ei sunt corupți. Sunt corupți. Acești infractori nu pot fi recompensați. Ei trebuie să fie înfrânți. Trebuie să îi învingeți. Pentru că, în cele din urmă, nu vor veni după mine. Ei vin după voi, iar doar eu le stau în cale”, a spus el.

Trump a acuzat administrația Biden că se folosește de Departamentul de Justiție în lupta politică, calificând recenta punere sub acuzare drept “ridicolă și lipsită de fundament” și “printre cele mai oribile abuzuri de putere din istoria țării noastre”.

ADVERTISEMENT

El a continuat adăugând că “singurul lucru bun în legătură cu [inculparea] este că mi-a crescut mult numărul de voturi în sondaje”.

Trump a repetat atacurile sale nefondate împotriva fostei sale adversare Hillary Clinton, pe care Departamentul de Stat a investigat-o timp de mai mulți ani în legătură cu utilizarea de către aceasta a e-mailului privat înainte de a nu găsi “nicio dovadă convingătoare de … manipulare deliberată a documentelor clasificate”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el l-a atacat dur pe Joe Biden în legătură cu documentele clasificate din perioada în care a fost vicepreședinte și senator, care au fost găsite în biroul său din Washington și în locuința sa din Delaware.

“Nu i s-a întâmplat nimic lui Crooked Joe cu toate astea… El are atât de multe documente clasificate… Acesta este un cuib bolnav de oameni care trebuie curățat imediat”, a spus Trump, în timp ce mulțimea din Georgia îl aclama cu fervoare.

Trump a adus în discuție și pe fostul său vicepreședinte devenit acum adversar prezidențial Mike Pence, căruia i-au fost descoperite, de asemenea, documente oficiale în locuința sa din Indiana. “S-au uitat la Mike Pence. Avea documente clasificate, nicio problemă”, a spus Trump.

În timp ce Biden și Pence au predat documentele marcate imediat ce au fost descoperite și le-au permis avocaților lor să se uite prin proprietățile lor, Trump a fost acuzat că a ascuns în mod deliberat cutii de documente de avocatul său, de FBI și de marele juriu, potrivit celui mai recent act de acuzare.

Trump nu va renunța la cursa prezidențială

În avionul spre Carolina de Nord, după discursul din Georgia, Trump a declarat pentru Politico că nu va renunța la cursa prezidențială, chiar dacă va fi condamnat pentru ultimele acuzații. “Nu voi pleca niciodată”, a spus el. Când a fost întrebat dacă s-ar grația singur dacă ar deveni din nou președinte, el a spus: “Nu cred că va trebui să o fac vreodată… Nu am făcut nimic greșit”.

Pence a apărut, de asemenea, la evenimentul din Carolina de Nord, marcând primul loc comun cu fostul său șef de când fostul vicepreședinte și-a anunțat propria campanie. El a condamnat “politizarea” Departamentului de Justiție și l-a îndemnat pe procurorul general Merrick Garland “să nu se mai ascundă în spatele avocatului special și să se prezinte în fața poporului american” pentru a explica bazele anchetei federale asupra lui Trump.

Într-un interviu cu Associated Press după discursul său, Pence a declarat că a citit rechizitoriul, dar a refuzat în mod repetat să împărtășească reacția sa personală la conținutul acestuia sau să îl critice pe Trump.

“Natura însăși a unui mare juriu este că nu se prezintă nicio apărare”, a spus Pence. “De aceea am spus astăzi că voi îndemna la răbdare, îi voi încuraja pe oameni să se roage pentru fostul președinte, dar și pentru toți cei care dețin autoritatea și pentru țară în continuare.”

În Carolina de Nord, guvernatorul Floridei și rivalul lui Trump, Ron DeSantis, nu l-a menționat pe Trump pe nume, dar a comparat situația sa cu cea a lui Clinton.

“Există un standard diferit pentru un secretar de stat democrat față de un fost președinte republican?”. a spus DeSantis. “Cred că trebuie să existe un singur standard de justiție în această țară (…). La sfârșitul zilei, vom pune capăt o dată pentru totdeauna la înarmarea guvernului sub administrația mea”.

Sâmbătă seara, Trump a declarat că îl va susține pe locotenentul guvernator Mark Robinson în cursa pentru postul de guvernator al Carolinei de Nord. Trump a spus că își va păstra susținerea oficială pentru altă dată, dar i-a spus lui Robinson de pe scenă: “Poți conta pe ea, Mark”. El s-a referit la Robinson ca fiind “una dintre marile vedete ale partidului, una dintre marile vedete din politică”.

Robinson și-a atras o reputație de conservator socialist cu un discurs tăios, spunând într-o biserică în 2021: “Nu există niciun motiv pentru care cineva, oriunde în America, să vorbească unui copil despre transsexualitate, homosexualitate, despre orice mizerie de acest gen”.

Cele două discursuri ale lui Trump fuseseră planificate înainte ca Departamentul de Justiție să îl pună sub acuzare joi seară cu 37 de acuzații penale privind presupusa păstrare ilegală a unor documente guvernamentale clasificate după ce a părăsit funcția în 2021. Acuzația de amploare care a fost desigilată vineri îl acuză pe Trump de manipulare defectuoasă a documentelor clasificate, precum și de obstrucționarea justiției, ceea ce îl face primul președinte al SUA care este pus sub acuzare la nivel federal.

Trump este așteptat să apară marți în fața unui tribunal federal din Miami și ar putea fi condamnat la închisoare dacă va fi găsit vinovat. Trump urmează să fie pus sub acuzare, în cel de-al patrulea proces, și în statul Georgia, pentru interferența cu procesul electoral.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română