News

O româncă din Sibiu a pretins că este ucraineancă pentru a primi donații. I s-au oferit bunuri de 1500 de lei

Gest fără precedent al unei românce. Femeia a pretins că este refugiată din Kiev, Ucraina și s-a prezentat la un centru de donații. I s-au oferit bunuri în valoare de 1500 de lei.
14.03.2022 | 16:39
O romanca din Sibiu a pretins ca este ucraineanca pentru a primi donatii I sau oferit bunuri de 1500 de lei
ADVERTISEMENT

În timp ce unii români oferă o mână de ajutor ucrainenilor, care fug din calea războiului cu Rusia, alții profită de pe urma acestei situații. Este cazul unei femei din Sibiu, care s-a gândit să se prezinte la un centru de donații, pretinzând că este refugiată din Kiev. Cei de acolo au crezut-o și i-au oferit hrană și alte produse de care avea nevoie, în valoare de 1500 de lei.

O româncă din Sibiu a pretins că este refugiată din Kiev și a primit donații

În cele din urmă, voluntarii și-au dat seama de înscenarea româncei. Un sibian, organizator al unei campanii de ajutor umanitar pentru ucraineni, s-a prezentat duminică, 13 martie, la poliția locală și a reclamat-o.

ADVERTISEMENT

”În seara zilei de 13 martie a.c., în jurul orei 18,00, la sediul Poliției Municipiului Sibiu, un sibian, organizator al unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina,  a reclamat faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 12,00, o femeie necunoscută s-ar fi prezentat la un punct de colectare din municipiul Sibiu unde, sub pretextul că este refugiată din Kiev-Ucraina, l-ar fi determinat pe organizator să-i doneze mai multe bunuri alimentare și nealimentare”, a transmis IPJ Sibiu.

Drept urmare, oamenii legii s-au autosesizat, au dat de urma făptașei și au tras-o la răspundere. S-a descoperit că este vorba despre o tânără în vârstă de 32 de ani. Pentru gestul ei, s-a ales cu dosar penal, acuzată fiind de înșelăciune.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a ales cu dosar penal. Ce s-a întâmplat cu bunurile primite

”În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma investigațiilor efectuate cu celeritate, polițiștii au reușit identificarea femeii, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au mai transmis reprezentanții Poliției Sibiu.

În ceea ce privește bunurile, poliția a reușit să le recupereze pe toate și să le înapoieze centrului. Pe lângă hrană și haine, sibianca a mai primit și produse de igienă personală, jucării sau rechizite școlare.

ADVERTISEMENT

S-a demarat o anchetă în această situație. Cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.