Sport

Dorinel Munteanu, explicații halucinante după derapajul rasist de la Rapid – Oțelul 2-1: ”Bronzul nu e ceva rasist! Nu i-am jignit!”

Dorinel Munteanu a avut un derapaj urât la adresa fanilor Rapidului. Tehnicianul Oțelului nu crede însă că afirmațiile sale pot fi catalogate ca fiind rasiste.
04.02.2024 | 11:59
Dorinel Munteanu explicatii halucinante dupa derapajul rasist de la Rapid  Otelul 21 Bronzul nu e ceva rasist Nu iam jignit
Oțelul Galați a pierdut duelul cu Rapid în Giulești, scor 2-1. În urma rezultatului negativ, Dorinel Munteanu a avut un derapaj rasist la adresa fanilor celor de la Rapid. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
04-02-2024
10:07

Dorinel Munteanu se apară după scandalul de rasism

Antrenorul echipei Oțelul Galați, Dorinel Munteanu, a încercat să explice că folosire expresiei ”bronzați” când s-a referit la o parte a suporterilor Rapidului nu are legătură cu rasismul.

”Dacă vă uitați la interviu și la domnișoara care a luat interviul, mi-a spus de câțiva suporteri care au fost în spatele băncii de rezerve și tot meciul mi-au aruncat tot felul de vorbe rele și m-au provocat.

Nu cred că ‘sunt bronzați’ e o formulare rasistă, dar mai grele sunt cuvintele care mi s-au adresat mie, că nu m-au lăsat să-mi fac meseria, să antrenez echipa. Am fost și la arbitrul de rezervă să scrie în raportul de meci acest lucru.

Am apreciat fanii Rapidului, dar să mă ierte Dumnezeu, aceste specimene care au fost în spatele băncii de rezerve nu fac cinste acestui club. Nu e vorba de amendat sau dat afară din țară, e vorba de gestul lor, de reputația lor, a suporterilor și galeriei, printre care am foarte mulți prieteni. Acei oameni, 3, 4, 5, 10, și-au arătat răutatea.

După ce am marcat golul au aruncat cu sticle de whiskey, nu știu. Asta nu vede nimeni? Asta poate să vă confirme și omul care a stat lângă mine și a încercat să-i potolească. Ăsta e respectul pe care îl au ei pentru mine și pentru tot ceea ce am făcut în fotbalul românesc”, a declarat Dorinel Munteanu, la Digi Sport Matinal.

Oțelul Galați a pierdut primul meci din 2024 în fața celor de la Rapid, scor 2-1 în Giulești. În urma rezultatului negativ, Dorinel Munteanu a avut un derapaj rasist la adresa suporterilor giuleșteni.

Derapaj rasist al lui Dorinel Munteanu la adresa fanilor Rapidului

La finalul duelului pierdut de Oțelul Galați în fața celor de la Rapid, scor 2-1 pe Giulești, Dorinel Munteanu a vorbit și despre suporterii celor de la Rapid. În primă fază, antrenorul gălățenilor i-a lăudat pe fanii giuleștenilor, dar a avut și un derapaj rasist la adresa lor.

ADVERTISEMENT

“Eu nu am intrat în conflict cu niciun fan al Rapidului. Vocabularul lor e unul care li se potriveşte. Ce să zic, ne știm de mult eu și fanii Rapidului.

Suporterii sunt extraordinari, fac atmosferă super bună. Probabil nu le sunt simpatic. Nu toţi m-au deranjat, câţiva au fost aşa…mai bronzaţi puţin”, a declarat Dorinel Munteanu după meci, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, dezamăgit după înfrângerea cu Rapid

“Sigur, sunt foarte dezamăgit de această înfrângere. Am văzut două intervale diferite. Rapid a profitat de două-trei greşeli personale ale băieţilor mei şi a reuşit să marcheze. Aceste două ocazii au făcut diferenţa. Repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate. Nu am reuşit să fim mai consecvenţi.

Nu a fost nicio teamă, nu cred că era vorba de teamă. Nu pot să cred că ăsta a fost motivul înfrângerii din această seară. Sub nicio formă. Cine ştie, fiecare gândeşte cum doreşte. Play-off-ul s-a îndepărtat tot mai mult.

ADVERTISEMENT

Portarul nostru nu a avut ce să facă nici la primul gol și nici la al doilea. Am marcat golul prea târziu şi nu am mai putut să facem nimic. Per ansamblu, mă gândesc la jocul echipei.

Jucătorii m-au dezamăgit total, am avut mare încredere în ei. E clar că rezultatul este responsabilitatea mea. Vedem ce pot face. Distanţa de play-off este destul de mare”, a spus antrenorul gălățenilor.

ADVERTISEMENT

Munteanu: “Cel mai bun arbitraj de când sunt eu în fotbal”

“A fost cel mai bun arbitraj pe care l-am avut vreodată de când sunt eu antrenor, chiar și jucător. Nu sunt ironic, sunt chiar sincer! Aşa comunicatori, joviali, n-am văzut.

Chiar foarte bun arbitrajul, extraordinar. Trebuiau să îmi dea câteva cartonașe galbene, dar nu mi-au dat”, a mai spus Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT