Sport

Anunț de ultimă oră din partea CNCD în cazul lui Dorinel Munteanu! Ce sancțiune poate primi după derapajul rasist

CNCD a oferit o reacție în cazul lui Dorinel Munteanu. În urma derapajului rasist făcut după meciul Rapid - Oțelul, scor 2-1, antrenorul gălățenilor riscă o sancțiune destul de mare.
07.02.2024 | 14:50
Anunt de ultima ora din partea CNCD in cazul lui Dorinel Munteanu Ce sanctiune poate primi dupa derapajul rasist
Cazul lui Dorinel Munteanu, cercetat de CNCD. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
07-02-2024
13:36

Precizări din partea CNCD

Cristian Jura, secretar de stat CNCD, a revenit cu o precizare pentru FANATIK: “Nu ne autosesizăm, așteptăm petiții din partea fanilor rapidiști”.

Astfel, Dorinel Munteanu va fi audiat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării doar în cazul în care suporterii rapidiști vor face plângere.

 

Oțelul a pierdut duelul din Giulești cu Rapid, scor 2-1. În timpul meciului antrenorul gălățenilor a avut câteva conflicte cu o parte a galeriei din Crângași. Astfel, după derapajul rasist făcut la adresa unor suporteri, cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au oferit informații în cazul lui Dorinel Munteanu.

Anunț de ultimă oră din partea CNCD în cazul lui Dorinel Munteanu! Ce sancțiune poate primi după derapajul rasist

În exclusivitate pentru FANATIK, secretarul de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a oferit detalii în cazul lui Dorinel Munteanu. Cristian Jura a declarat că antrenorul gălățenilor ar putea să primească o sancțiune destul de mare.

ADVERTISEMENT

“Colegiul director al CNCD a hotărât să nu se autosesizeze în cazul Dorinel Munteanu. Va fi demarată procedura de citare a tuturor părților implicate.

Din punctul de vedere al CNCD și al legislației în vigoare, faptele de discriminare, hărțuire, atingere adusă demnității se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei.

ADVERTISEMENT

Dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate”, a declarat Cristian Jura, secretar de stat CNCD, pentru FANATIK.

Dorinel Munteanu se apără după scandalul de rasism

Antrenorul echipei Oțelul Galați, Dorinel Munteanu, a încercat să explice că folosirea expresiei ”bronzați” când s-a referit la o parte a suporterilor Rapidului nu are legătură cu rasismul.

”Dacă vă uitați la interviu și la domnișoara care a luat interviul, mi-a spus de câțiva suporteri care au fost în spatele băncii de rezerve și tot meciul mi-au aruncat tot felul de vorbe rele și m-au provocat.

Nu cred că ‘sunt bronzați’ e o formulare rasistă, dar mai grele sunt cuvintele care mi s-au adresat mie.  Am fost și la arbitrul de rezervă să scrie în raportul de meci acest lucru.

Am apreciat fanii Rapidului, dar să mă ierte Dumnezeu, aceste specimene care au fost în spatele băncii de rezerve nu fac cinste acestui club. Acei oameni, 3, 4, 5, 10, și-au arătat răutatea. După ce am marcat golul au aruncat cu sticle de whiskey. Ăsta e respectul pe care îl au ei pentru mine și pentru tot ceea ce am făcut în fotbalul românesc”, a declarat Dorinel Munteanu, la Digi Sport.

Ce a spus Dorinel Munteanu imediat după meci

Eu nu am intrat în conflict cu niciun fan al Rapidului. Vocabularul lor e unul care li se potriveşte. Ce să zic, ne știm de mult eu și fanii Rapidului.

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt extraordinari, fac atmosferă super bună. Probabil nu le sunt simpatic. Nu toţi m-au deranjat, câţiva au fost aşa…mai bronzaţi puţin”, a declarat Dorinel Munteanu după meci, la Digi Sport